Ryzen 5 2600 3950 MHz OC yapma

Alpbeyy

Hectopat
Daha fazla  
Gigabyte B450 anakart ve R5 2600'üm var, sürekli 3900. 3950 falan çalışmasını istiyorum ama 1.28 küsur voltaj veriyorum, çalışıyor, bir ara tak ekran gidiyor, PC çalışıyor. PSU Corsair CV650 Bronze+.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gigabyte B450 anakart ve R5 2600'üm var, sürekli 3900. 3950 falan çalışmasını istiyorum ama 1.28 küsur voltaj veriyorum, çalışıyor, bir ara tak ekran gidiyor, PC çalışıyor. PSU Corsair CV650 Bronze+.

Belki de PSU Overclock kaldırmıyordur tam emin değilim ama olabilir 2. teorim ise soğutman kötüyse çekemezsin OC 90 dereceye çıkmaması lazım 3. teorim voltajı biraz daha vermen gerekiyor daha fazla çıkarmak için bu da ısınmayı ve güç kullanımını arttırır.
PSU'na güvenmiyorsan OC çekme voltaj vereceksen.

Sıcaklık değerleri gayet iyi PSU'da everestti aynı şey oluyordu kaliteli bir şey alayım dedim CV 650 aldım Bronze + bundada aynısı oluyor 2 fan vardı 4 fana çıkardım bir tanesi direk işlemciye üflüyor hatta sıcaklık değerleride gayet normal ben hiç 90 dereceleri göremiyorum direk kapanıyor hatta 1 sene oldu PC alalı 80 derece bile görmedim direk gidiyor. Oyun açılıor oynuyorum biraz süre sonra tak gidiyor. 3950 MHz'e 1, 29375 v vermişim.
Yokmu bir yardımcı olacak ya Artics MX 4 macunu da yeniledim az önce 63 derecede yine kapandı az önce.

Herhalde işlemci silikonu çok kötü ve voltaj yetersiz kalıyor. Ben 1.2V ile stabil 4GHz kullanıyordum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı