Ah AMD, vah AMD... Stok fanı çıkartıp, metil alkol ile işlemci üzerini ve fan üzerindeki bakır plakayı temizleyip yeni ve kaliteli bir termal macunla macunlayıp tekrar kapatmayı deneyin, ısınma problemi devam ediyorsa stok fanı değiştirmenizi öneririm, bütçenize göre bir sıvı soğutma alabilirsiniz, sizi de sistemi de rahatlatacaktır.
Stres testlerinde bile overclock yaparken o sıcaklıkları görmüyor o işlemci. Muhtemelen stok fan ile ilgili bir problem , işlemciyi temizleyip yeniden termal macunla düzgün şekilde montesini yapın.
İşlemcinin macununu temiz bir şekilde orta seviye bir macun ile değiştirdim. Fakat ısınma olayı devam ediyor soğutucunun bakır kısmına dokunup kontrol ediyorum bakır kısım el yakıcak kadar ısınıyor işlemcimde bir sorun olduğunu düşünüyorum bir çok veriye göre stok soğutucu ile bu kadar ısınmaması gerektiği yazıyor overclok hiç olmamasına rağmen normal mi bu durum bilmiyorum. Eğer soğutucu almam gerekirse psu yıl değiştirmeli miyim onu da bilmiyorum
İşlemcinin macununu temiz bir şekilde orta seviye bir macun ile değiştirdim. Fakat ısınma olayı devam ediyor soğutucunun bakır kısmına dokunup kontrol ediyorum bakır kısım el yakıcak kadar ısınıyor işlemcimde bir sorun olduğunu düşünüyorum bir çok veriye göre stok soğutucu ile bu kadar ısınmaması gerektiği yazıyor overclok hiç olmamasına rağmen normal mi bu durum bilmiyorum. Eğer soğutucu almam gerekirse psu yıl değiştirmeli miyim onu da bilmiyorum
Konu sistemin ne kadar güç çektiği değil, o PSU'nun sağlıklı ve düzenli olarak işlemciyi besleyip besleyemediği.
Konu sahibi arkadaşın yapabileceği üç şey var;
(stok fanın yerine oturduğuna emin olduktan sonra)
1- Başka bir AM4 soğutucuyla denemek
2- Başka bir PSU ile denemek
3- CPU değiştirmek