Ryzen 5 2600 düşük GHz

ekremergul

Hectopat
Arkadaşlar Ryzen 5 2600 işlemci kullanıyorum. Ekran kartımda RX590 önceleri bir oyuna girdiğimde ikisini de ortalama 75-80 derece oluyordu voltaj ayarlarıyla biraz oynadım kararlılık testine soktum ve sonunda maks 55 dereceye kadar düşürdüm ikisini de. Ama işlemcim Core Boost özelliği olmasına rağmen sürekli 3675 MHz ile çalışmaya devam ediyor (yükteyken sadece yani sabit 3675 değil sadece oyunlarda) bu nedendir acaba? 3.9 GHz'yi görmesi için yeterli değil mi sıcaklık? (Stok fan)

Son düzenleyen: Moderatör:
Core Boost özelliğini sizin aktif hale getirmeniz gerekir 3.9 GHz olması için. Ve sadece yükteyken 3.6 GHz olmasının sebebi Parking Core özelliği. Yani gerek duymadığı çekirdeği çalıştırmıyor.

Stok fan ile yükte 55 derece görmen çok zor. Nasıl bir oynama yaptın ?

Bu arada işlemciye sıvı azot da döksen stok hızlarda o işlemci tüm çekirdekleri ile 3.9GHz olmaz. En iyi soğutmaya bile 3.75, 3.8GHz bandında çalışır. Buna çıkamama nedeni de büyük ihtimalle voltajı çok fazla kısman. Yüksek GHz için yüksek voltaj gerekir

Stok fan ile 4 GHz görülebiliyor uygun voltajda.

Çok iyi bir slikonun yoksa 80 derece üstüne çıkmadan 4.0GHz görmen mümkün değil. Stabil şekilde 3.9GHz yaptım ama 4.0GHz ile çok ısınıyor.

Max 95 derece olduğu için ve Max Turbo Boost'u geçtiğimiz için 80 85 civarı kafanızda sorun olmasın.

Benim anakart 80 derecede sistemi kapattığı için kafamda değil de sistemimde sorun oluyordu

Neyse ki yakın zamanda stok soğutucudan kurtuldum. Artık 4.1GHz bile verebiliyorum

Anakarta bir şey diyemem
Stok fandan kurtulmak iyi hiç yoksa bile ucuz kule soğutucu alınmalı bence.

Voltaj otomatikteydi 1.35 v onu 1.215'e kadar düşürdüm 1.2'de test sırasında bilgisayar dondu o şekilde ayarladım ama 3.8'leri görmek zor mu nasıl bir yol izlemeliyim.

Core Boost özelliğini sizin aktif hale getirmeniz gerekir 3.9 GHz olması için. Ve sadece yükteyken 3.6 GHz olmasının sebebi parking Core özelliği. Yani gerek duymadığı çekirdeği çalıştırmıyor.

Yani ben atıyorum Witcher 3 oynarken işlemci rahatça yetebildiği için 3.625'de sabit mi kalıyor
Fazlasına ihtiyaç duymayıp?

Adsız - Hızlı Resim bu da yaptığım 5 dakikalık bir test burada maksimum voltaj 1.16 gibi gözüküyor ama eş zamanlı olarak Ryzen Master'e baktıgımda 1.225 gözüküyor ve değişken oluyor voltaj stres testi sırasında.

Son düzenleme:
Ben manuel olarak Core Performance Boost ayarını kapatıp 1.1V vererek çarpanı 38 yapıyorum ve 3.8GHz oluyor. Sana da tavsiye ederim. 1.1V ile stabil olmazsa voltajı biraz daha arttırabilirsin sonuçta her işlemcinin silikon kalitesi aynı değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…