Ryzen 5 2600 düşük GHz

BIOS'a girip Core Boost özelliğini kapatıp oradan kendim manuel olarak 3800 GHz'ye ayarlamam gerekiyor yani doğru mu? Yardımcı olursan çok sevinirim.

Quick cpu adlı programı araştır ve indir. O programla parking core özelliğini devre dışı bırakıp sürekli aynı güçte çalıştırabilirsiniz.

Quick CPU adlı programı araştır ve indir. O programla parking Core özelliğini devre dışı bırakıp sürekli aynı güçte çalıştırabilirsiniz.

Sürekli aynı güçte çalıştırmak ömrünü kısaltmaz mı o şekilde yani boştayken Google'da gezerken bile 3.8 GHz olması gibi mesela.

Evet öyle yapman gerekiyor.

Dostum anakart modelim Gigabyte arayüzüne fazla hakim değilim orada mesela CPU'ya giden voltaj gözükmüyor ben Ryzen Master'dan gördüğüm en yüksek değere bakarak söylüyorum bunu. Tam olarak nasıl yapacağım hakim değilim.

Asus anakart kullandığım için o arayüzü ben de tam olarak bilmiyorum. Bazı videolardan ve burada açılmış konulardan yardım alabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…