Ryzen 5 2600 + GTX 1660 Super sistem toplama

kerimxnx

Centipat
Arkadaşlar merhaba. Topladığım sistem şöyle:
  • AMD Ryzen 5 2600.
  • Gigabyte B450M DS3h 3200MHz(OC) DDR4 soket AM4 M.2 HDMI DVI mATX anakart.
  • Gigabyte GeForce GTX 1660 Super OC 6 GB GDDR6 192 Bit ekran kartı
  • Power Boost VK-G3403S 650W 80+ tempered glass mesh panel USB 3.0 mid Tower kasa.
  • XPG 8 GB Gammix D10 siyah 3000MHz CL16 DDR4 single kit RAM.
  • Seagate 1TB Barracuda 64MB 7200RPM 3.5" SATA 3.0 harddisk.
  • Adata 120GB SU650 M.2 SSD (550 MB okuma / 410 MB yazma
İlk sorum kasayı 650W diye düşündüm ilk başta ama 500W - 550W bir kasa da işimi görür mü?

Sistemde "şu ürünün bir alt modeli ile arasında performans farkı çok yok, boşuna daha fazla para verme" veya "Gigabyte anakartları kötü 50 TL fazla ver ASUS al" tarzında verebileceğiniz öneriler var mı? Bu sistem yaklaşık 5000 TL ediyor. Hem nereden kısabilirim diye bakıyorum hem de hiçbir şeye boşa para vermemeye çalışıyorum eğer o ürün kötüyse.

Son sorum da soğutmayla ilgili. Bu işlemcinin, ekran kartının vs. soğutması nasıl? Kasada 4 stok fan var daha fazla eklemem gerekir mi?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ram'lerinizi Dual Kit yapmak için uğraşın. Ryzen bir işlemci kullanmayı planlıyorsunuz.
Güç kaynağı olarak daha kaliteli bir ürün seçmeniz çok önemli. Bileşenlerinizi kızartma riskiniz var.
İşlemcinin kendi soğutucusu fena değil ancak yaz aylarında ağır oyunlarda yetersiz kalabilir. Buna karşın, stok olarak sürülmüş termal macun vasat. Arctix Mx4 ya da Mastergen maker termal macun ile değiştirmek isteyebilirsiniz.

Şu sistemde ekran kartını MSI GeForce GTX 1660 Super Gaming X yap. Bu değişikliği kesin yap. Fiyat 4331 TL tutuyor. Ondan sonra istersen belleklerini 16 GB yap, istersen depolamayı 480 GB SSD yap veya 1 TB HDD ekle, istersen işlemciyi 2600X yap. İstersen yapma. Bütçeni aşmaz. 500-550 Watt senin işini görür. Topladığın parçalar fiyatına göre kötü. Biraz daha ucuza toplanabilir. Powerboost güç kaynağını asla alma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…