3 aydır ryzen sistem araştırması yapıyorum okumadigim konu izlemedigim inceleme kalmadı yabancı siteleride çok araştırdım bu konuda 450 serisi kartlar soğutma açısından daha donanımlı kesinlikle .x serileri OC için ve üst segment lslemciler için 1700 ,2700 vs Asus tuf görsel olarak hoş ama üzerindeki bileşenler soğutma işlemini azaltmış kısacası ryzen işlemciler için 450 serileri özellikle MSI öneriyorum bazooka ve tomahawk gaming pro serileri
ASRock A320M Pro4 Soket AM4 AMD A320 micro ATX 90-MXB540-A0UAYZ Anakart
Bu anakart nasıl uyumlu mu ? bütçemi biraz aştım ama zorlayabilirim 600 tl ye kadar
Hocam ferrari almışsınız lastikleri söküp tahta tekerlek takmayın lütfen. 2. jenerasyon Ryzen için B450 tavsiye ederim. Hem A serisi almayın hem de 3xx geçen senenin jenerasyonu.
Hocam ferrari almışsınız lastikleri söküp tahta tekerlek takmayın lütfen. 2. jenerasyon Ryzen için B450 tavsiye ederim. Hem A serisi almayın hem de 3xx geçen senenin jenerasyonu.
B450 ve X470 dışında bir anakart alırsanız (B350, X370, A320) BIOS güncellemesi yapmadan anakart işlemciyi tanımaz. BIOS güncellemesi için de ilk nesil Ryzen işlemci gerekir.