Ryzen 5 2600 Isınma Sorunu

Burakaaksoy

Decapat
Dostlar sistemimde Ryzen 5 2600 işlemci mevcut. Şu zamana kadar sorun yaratmasa da son başladığım oyunda 85 dereceleri gördü ve kapanmalara başladı. Sıvı soğutma almayı düşünüyorum fakat geçen macun değistirmem de soğutucuya yapışmış bir şekilde soketi kilitliyken çıktı ve düşürdüm. 2 aydir sorunsuz çalışıyor fakat çıkarmakta da korkuyorum. 2 tane merak ettigim soru var

1. Çıkarma durumunda sorun olur mu?
  2. Nasil cikartayim? Oncekinde fandan tutup kendime cektim.
Cevaplariniza göre alacağım simdiden teşekkür ederim.
Not: Kasam Rampage Redsky 6 fan var içinde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu işlemciyi alalı ne kadar zaman oldu ? Ya da ne kadar zamandır termal macununu değiştirmedin ?

Bahsettiğin oyunu oynadıktan hemen sonra pc yi kapatıp çıkartabilirsin, ısındığı taktirde sökme işlemi daha rahat olacaktır. Stok fan ile mi kullanıyorsunuz?
Evet sorunuda stok fanla yasamistim
Bahsettiğin oyunu oynadıktan hemen sonra pc yi kapatıp çıkartabilirsin, ısındığı taktirde sökme işlemi daha rahat olacaktır. Stok fan ile mi kullanıyorsunuz?
Size ekstra soru sormak istiyorum. Kasamin ustune alan sorunundan dolayi takamassam on tarafa takmayi dusunuyorum sivi sogutmayi fakat egsoz fan seklinde takdigimdan incerdeki havayi azaltip farkli parcalarin isisinin artmasina sebeb olurmu ve ekran kartimin hemen altinda fanlarin baktigi yerde 2 yuva var karta cok yakin oraya fan takmam zarar mi yoksa yarari olurmu teşekkür ederim şimdiden

Sıvı soğutucuyla ilgili bilgim ne yazık ki yok, kasa modelinizi yazarsanız arkadaşlar da yardımcı olacaktır. Sistemi siz mi topladınız? İçerisinde kaç adet fan mevcut ön ve arka tarafında?
Evet ben topladim ustte 2 arkada 1 onde 3 adet fan mevcut

Ryzen'larla gelen macun çok kalitesiz, ayrıca aylardır rafta beklemekten bayatlamış olabilir. Değiştirmenizi öneririm. Ayrıca eğer işlemci soğutucusunu macun tuttuğu için çıkartamıyorsanız önce sağa sola çevirin, macunu gevşetecektir. Benim de başıma geldi, kilitli soketten söküverdim 2700X'i. Neyse ki herhangi bir pine bir şey olmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…