Ryzen 5 2600 işlemciyi yükseltmek

Bütçe
10000

RedShot

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
RAM
Corsair 2x8 3000MHz Trident-Z
Anakart
MSI B450M PRO M2 V2
Anakartım: MSI B450M Pro M.2 V2 bir siteden baktığımda bu anakartın zen+ zen ve zen 2 desteklediği yazıyor.
İşlemcim: Ryzen 5 2600.
RAM: Corsair 2x8 3000MHz Trident-Z.
Ekran kartı: MSI GTX 1660 Super Gaming X var(sanırsam) 6 GB GDDR6.

Şimdi ben işlemcimi yükseltmeyi düşünüyorum. Fakat baktım Ryzen 5 5600X'in mimari yapısı zen 3 imiş. Diyelim ben bunu aldım çalışmaz mı? Ve anakartımın 3. nesili destekler diyor fakat alsam yine olmaz mı? İllaki anakart değişmesi mi gerek. Çünkü anakart değişirse verileri/bilgileri kaybederim diye biraz endişem var. Teşekkürler.

(Şu anda sadece bilgi alma, düşünme aşamasındayım. Bundan dolayı bütçe belirlemedim. Bu anakarta uygun bir yükseltme yazabilirsiniz veyahut yeni anakart ve ona iyi gidecek bir işlemci de yazabilirsiniz(tabii veri kaybetme gibi bir durum olmazsa.). Tahmini maksimum bütçe 8.000* kesin emin değilim. Tek çekirdek işlemci performansı da birazcık önemli. HOI4 oynuyorum ve 2600'de kasmalar oluyor ileride. Arma 3'te oynuyorum ve düşük FPS alıyorum modlarla belki bununla alakalıysa bilmiyorum. Bütçenin azıcık üzerine çıkılabilir.*)
* = Sonradan Değiştirildi.

Son düzenleme:
Anakartının BIOS'unu güncelledikten sonra istediğin 5000 serisini takabilirsin. Eğer Ryzen 5600 ile 5600X'in arasında 300-400 liradan fazla fark varsa boşuna 5600Xe fazla verme direkt düz 5600 al aradaki farka değmez.

5000 serisi işlemci takmak için BIOS güncellemesi yapmanız gerekiyor. Onun dışında ben de 5600X aldım B450M S2H için bir tık fazla geldi frekans dalgalanma yapıyor, tabii sizin anakartın VRM kalitesini bilmiyorum, belki sorun olmaz. Onun dışında evet, kullanabilirsiniz. İşlemci önerisi için de 5600 veya X işlemcilerini öneririm. 2600’den dağlar kadar farkları var.

Değerli fikirleriniz ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Anakartımın biosunu geçen ay en son sürüme yükseltmiştim. Sağolasınız.

Peki 5600 yerine bütçeyi pek sarsmayacak başka bir şey önerebilir misiniz? Ryzen 7 5800x gördüm o nasıldır?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı