Ryzen 5 2600 OC Tavsiyesi

Çıldırmamak elde mi, stok soğutucu değil bu, stok ısıtıcı herhalde.Üflesem daha çok soğur.

Eki Görüntüle 447694
(Sistem boşta, voltaj değeri de gördüğün gibi. Bu işlemci 2600x)
Ben gayet memnunum. Kasa hava akışınız kötü olabilir. Yan paneli açmak da hava akışını bozar. Ön paneli açsanız daha sağlıklı olur.

Ben gayet memnunum. Kasa hava akışınız kötü olabilir. Yan paneli açmak da hava akışını bozar. Ön paneli açsanız daha sağlıklı olur.

Eki Görüntüle 447696
Ön paneli açıyorum öndeki 2 fan ön paneldeki plastik kapağa bağlı, açtığım zaman fanlarda geliyor beraberinde. Yeni bir ızgara kapak yapıp çıta dan, fanları ve üstteki düğmeleri ona bağlamak gibi bir şey yapılabilir mi sizce ? Yoksa yeni bir kasa almak daha mı mantıklı ?

Kasamın modeli bu.

Tamamen size kalmış. Kasamın malzeme kalitesi güzel, kablo gizlemesi iyi, içi geniş diyorsanız yapın ama bu kasaya değmez diyorsanız Phanteks P400A öneririm.

Overclockta iş sıvı soğutucu almakla bitmiyor. Anakartın VRM soğutucusuz giriş seviye olduğundan overclock yapsan bile uzun vade o şekilde kullanmanı önermem. Tam oyundayken bir anda güç kesilir VRM mosfet arızası yaşayabilirsin. İşlemcinin hakkını vermesini daha yüksek hızlarda sorunsuz kullanmak istiyorsan anakartı yükseltmen gerekiyor.

O işlemciyi overclock etmek saçma olur, işlemci kendi kendine megahertz olarak artıp iniyor zaten. "Elleme".

Silikon sansi denen bir sey var. Ben sahsen 4.1 de 1.35v ile rahat rahat kullanirken sen kullanamayabilirsin. Deneme yanilma yoluyla limitini test ederek ogreneceksin.

Ben stabil 6 çekirdek 4.1Ghz'de kullanıyorum aynı soğutucu aynı işlemciyi. Bence anakart VRM sıkıntısı yaşıyorsunuz. O anakartla fazla zorlamayın derim.

1.35V ile 4.00GHz de stress testinde problem çıkmadı undervolt denicem 4.00GHz de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…