Ryzen 5 2600 overclock yaparken nelere dikkat edilmeli?

emonon

Hectopat
2 senedir kullandığım sistemime overclock yapmak istiyorum. İşlemcim Ryzen 5 2600. Valorant oynuyorum ve 144 Hz monitörden dolayı 144 FPS almak istiyorum ancak en düşük ayarlarda bile FPS'im 100 civarında dolanıyor. Overclock yaparken dikkat etmem konular var mı ve sıvı soğutmaya ihtiyacım var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Stok soğutucuyla yapamazsınız. Ayrıca genelde darboğazdan kurtulmak veya render süresini kısaltmak için OC yapılır. Taş çatlasa 15 FPS kazanırsınız. Voltaj olarak 1.35'i geçmeyin. Deneyerek azaltan azalta en kararlı voltajı ve frekansı bulun.

Son düzenleyen: Moderatör:
FPS'nin sebebi işlemcin değil yüksek ihtimalle ekran kartından kaynaklanıyor. Zira kendi 1600 AF - GTX 1660S sistemim ile çok rahat +144 FPS alabiliyorum. Ekran kartı modelin nedir?

Sıvı soğutucu değil de iyi bir kule tipi soğutucu yeter OC yapmak istiyorsan. Ama o kadar FPS artışı olacağını ben de sanmıyorum hem de stok soğutucu ile zaten yüksek olan sıcaklıklar daha çok yükselecektir.

Ben Ryzen 2600'ü Reeven E12 ile kullanıyorum, stok soğutucuya göre 20 derece azaldı sıcaklıklar. OC yapmak istesem yaparım ama gerek duymuyorum.

Senin OC yapmana gerek yok aslında. Sistem bu haliyle gayet güzel tatmin edici FPS verebilir. Aşağıdaki videoya benzer FPS alman lazım. Eğer arada bir 80-90'lara düşen FPS'yi diyorsan onu çok takma kafana. Genel durum önemli olan.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…