Ryzen 5 2600 overclock yapma

Alişan Çevik

Kilopat
Daha fazla  
RAM
24
Ekran kartı
msi GTX 1060 6 gb
Anakart
MSI B450M Pro- M.2 Max
İşlemci
Ryzen 5 2600 six-Core
Anakartım MSI B450M Pro- M.2 Max işlemcim Ryzen 5 2600 six-Core RAM olarak da biri 16 GB diğeri ise 8 GB RAM kullanıyorum ayrıca işlemci soğutucu fanım stok fan. Overclock nasıl yapabilirim yardımcı olur musunuz?

Selam dostum. Benim sana tavsiyem, hız aşırtma yapmaman. Nedeni ise; bilgisayarını çok yoracak ve en sonunda tamir edilemez kritik hatalara sebep olabilir. Ekstra olarak, sistemin hız aşırtma yapacak güce ve özelliklere uygun değil. Umarım bilgi yardımcı olmuştur sevgili alişan, iyi günler.

Bu arada, soracağın veya anlamadığın bir konu olursa, daima yazabilirsin, yardımcı olurum.

Anakartım MSI B450M Pro- M.2 Max işlemcim Ryzen 5 2600 six-Core RAM olarak da biri 16 GB diğeri ise 8 GB RAM kullanıyorum ayrıca işlemci soğutucu fanım stok fan. Overclock nasıl yapabilirim yardımcı olur musunuz?

@AceTeq hocam müsait olunca ilgilenirseniz. Çözümsüz kalmasın arkadaş.

Artık eskisi gibi dönülmez sonuçlar olmuyor. Bir sorun ile karşılaşıldığında sistem kendini kapatıyor. Kendim aceteq hocam ile birlikte Ryzen 3 1200 işlemciyi 4.0GHz'e yükseltirken 8 9 defa sistem kapattım. Hiçbir sorun oluşmadı. Ayrıca BIOS'a girilebildiği sürece overclock yapılabilir. Overclock sonrası değerler takip edilir ısı 90 ve üstüne çıkıyorsa işlemler geri alınır. Uzun lafın kısası bu tür sistemlerde dönülmez sonuçlar artık mevcut değil bir BIOS resete bakar.

Yine de hız aşırtma pek sağlıklı yöntem değil. Yine de bilgiye değer verdiğim için, güzel cevabınız için saygıyla teşekkür ederim.

Yine de hız aşırtma pek sağlıklı yöntem değil. Yine de bilgiye değer verdiğim için, güzel cevabınız için saygıyla teşekkür ederim.

Hız aşırtma gereğinden fazla yapılırsa zararlı olur. 80 - 90 derecelere çıkmıyorsa işlemciye zarar vermez.

Benim de bir sorum olacak; hız aşırtma genelde neden yapılıyor? Çok önemli mi, yoksa zorunlu mu oluyor?

Benim de bir sorum olacak; hız aşırtma genelde neden yapılıyor? Çok önemli mi, yoksa zorunlu mu oluyor?

İsteğe bağlı yapılan bir durum. Silikon kalitesine bağlı olarak farklı değerlere çıkılabiliyor. Yapıldığında belirli bir performans artışı oluyor. Fakat bunu yanında sıcaklık değerleri de artıyor.

Anladım, değerli yorumunuz için teşekkür ederim, iyi akşamlar.

Dostum anladıgım kadarıyla, forumda yenisin. Lütfen hakim olmadıgın konularda veya eksik bilgili oldugun konularda arkadaşları yanlış yönlendirmezsen seviniriz. Isı değerleri kontrol edildigi sürece overclockun herhangi bir zararı yoktur.

Merhaba efendim, hayır yeni değilim. 2. olaya gelince; bir kusrum veya hatam olduysa, içtenlikle herkesten özür dilerim. Kanıt olarak 1 yıllık forumcuyum. İyi akşamlar.

Bir de siz gördüğüme göre yazdığıma göre mi yeni birisi olarak görüyorsunuz? Profilimde zaten 1 yıllık olarak gözükür, anlarsanız sevinirim. Merak etmeyin, dikkat ederim, fakat insanları hiçbir yere yönlendirmem, sadece tavsiyedir bunlar, kusura bakmayın, saygılarımla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…