Ryzen 5 2600 RPM ayarlama ve BIOS CPU Ayarı

lül.exe

Hectopat
Yer
Bilecik
Daha fazla  
Meslek
Ögrenci
Ryzen 5 2600 ve AMD Wraith Max cooler sahibim.
Fakat hangi sıcaklıkta hangi RPM/yüzde kaçta dönmesi gerektiğini bilmiyorum. Hep 2800 RPM'de sabit dönüyor. Sahip olduğum anakartta CPU settings kısmı kapalı. Bunu nasil açmam gerektiğini ve hangi sıcaklıkta kaç RPM'de dönmesi gerektiğini öğrenmek istiyorum. Şimdiden teşekkürler.
yazmayı unutmuşum B450M PRO M.2 anakarta sahibim ve CPU settings kısmı kapalı buraya açarak sizin söylediğiniz değerleri girmek istiyorum yardımcı olabilir misiniz hala CPU setting kısmıda kapalı :( .

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI Dragon Center uygulamasını indirin ve onun üzerinden kontrol edin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu uygulama zaten bende yüklü fakat hangi sıcaklik değerinde yüzde kaç dönmeli bilmiyorum bu yüzden sizden yardım istedim.

İşlemci oyunlarda 75 dereceyi geçmesin yeterli. 75 derecede %100 fan hızını ayarlayabilirsiniz. 65 derece %70, 50 derece %30 deneyebilirsiniz. Bu şekilde oyunlardaki sıcaklıkları kontrol edin. En fazla 65-70 derece arası değerler alıyorsanız yeterlidir. İşlemci fanının sürekli 2850 RPM'de dönmesine gerek yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı