Ryzen 5 2600 RX 580 Sistem Isınma Sorunu

batcher1035

Decapat
Merhabalar,
Topladığım sistemi bir türlü verimli olarak kullanamadım. Son olarak SSD ve güç kaynağını yeniledim iyi bir performans beklerken yine hayal kırıklığına uğradım.
Örneğin; Apex Legends oynarken oyun anlık olarak kasmalar yaşıyor. Ekran pixel pixel oluyor ve bir kaç saniye sonra düzeliyor. Evet çok büyük bir problem değil ama can sıkıyor. G300s mouse kullanıyorum. Yazdığım macro durduk yere siliniyor, DPI ayarları kendiliğinden değişiyor. Garip şeyler dönüyor bilgisayarda çözemedim.
Ek olarak bilgisayar çok ısınıyor sorun bundan kaynaklanıyor olabilir mi acaba? Önde 3 arkada da 1 egzoz fan var. Sürücü güncelleştirmelerini de Windows Update'den yaptım. Ek olarak ekran kartını manuel olarak güncelledim. Buna rağmen sürücü tarihi 24.04.2017 görünüyor aygıt yöneticisinde.

Sistem:
  • Ryzen 5 2600
  • ASUS ROG STRIX RX 580 8 GB OC
  • WD Blue 1 TB
  • Samsung 250GB 860 Evo M.2 SATA (Okuma 550 MB / Yazma 520 MB) SSD
  • Kasa Xigmatek
  • Gigabyte B450M GAMING
  • G.Skill 8X2 GB 3000 MHz
  • FSP Hydro 700W Bronz 80+

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıcaklıkları belirtebilir misiniz? İşlemcinizin çalıştığı frekans nedir?
işleciye herhangi bir oc işlemi uygulamadım.Normalde ne çalışıyorsa o frekansta çalışıyor.Kaçta çalıştığını bilmiyorum.
An itibariyle de sıcaklığı değeri gpu sıcaklık değeri 83.85 i gördüğü de oldu.Fakat ani düşüşler oluyor 75 hatta 65lere bile düşüyor.Sonra aniden tekrar yükseliyor.
Arkadaşlar yardımcı olacak yok mu?Bugün de birden ekran görüntü vermeyi kesti fakat kasa çalışmaya devam ediyordu.(Kasanın ve ekran kartının led ve fanları dönüyordu.)
Kasayı toplayalı 3 ay oldu türlü türlü sorunlarla karşılaşıyorum.Bir türlü randımanlı kullanamadım. Yardımcı olursanız beni bu dertten kurtarmış olursunuz.
Bu değerler normal mi? GPU sürekli %100 de çalışıyor.

Dosya Ekleri

• 2.png
    11,2 KB · Görüntüleme: 64
  • 3.png
    17,4 KB · Görüntüleme: 48
Son düzenleme:
Benimde ekran kartım rx 580 ve islemcim ryzen 2600 bende böyle bir sorun yok max ayarlarda 100 fps ortalama alıyorum eğer beklerseniz akşam sorunu araştırıp çözümünü yazim
Şimdilik aygıt yöneticisinden sürücüyü guncellestir şeçenegıne basmayı deneyebilirsin ve kasanın yan kapağını açmanı ekran kartının fanlarını yüzde 70 olarak kullanmanı istiyorum değerlerı msı afterburnerdan bana atabilirmisin tekrar

Montajı kendiniz mi yaptınız ? ekran kartı sıcaklığı çok anormal değil fakat o işlemci sıcaklığı hiç normal değil. Soğutucu da yada termal macunda bir sıkıntı olduğu bariz. Eğer MSİ Afterburner değerleri doğru aktarıyorsa, o işlemci %32 kullanımda 94 dereceleri görmemeli göremez. Soğutucunun tam oturduğundan ve macunun düzgün sürüldüğünden emin misiniz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…