Ryzen 5 2600 RX 580 sistem toplama

DüzeniDüzen

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Öncelikle Technopat'a yeni katıldım. Gerçekten güzel bir alan. Ben bu sistemdir, işlemcidir, ekran kartıdır olaylarını yeni yeni çözüyorum. Bundan öncesinde 10 yıllık bir masaüstüm vardı.

Yeni bir sistem toplamaya karar verdim, tabi yeni öğrendiğim bilgiler doğrultusunda. Sistem şu şekilde:
Msi B450M Gaming Plus AM4 DDR4 B450 Soket AM4 3466(OC) DVI HDMI USB3.1 mATX Anakart incehesap.com
AMD Ryzen 5 2600 Soket AM4 3.4GHz/3.9GHz 19MB Önbellek 65W 2.Nesil İşlemci
GIGABYTE GV-RX580AORUS-8GD RX580 8GB 256B GDDR5 DVID/HDMI/DP AMD Gaming Ekran Kartı Ekran Kartı GIGABYTE
GSKILL Aegis DDR4-3000Mhz CL16 8GB (1x8GB) (16-18-18-38) 1.35V - Vatan Bilgisayar
Samsung 970 EVO 250 GB SSD - 500 TL
https://www.amazon.com.tr/dp/B07CGG...e=380333&creativeASIN=B07CGGNX7S&linkCode=asn
Astro A 650W 80plus Power Led Fanlı Camlı Kasa - Vatan Bilgisayar
AOC 21.5" G2260VWQ6 Full HD Gaming Monitör - Vatan Bilgisayar

Toplamda 5460 TL gibi bir tutar çıkıyor ortaya. Şimdi bu sistem sizce olmuş mu? Eksileri, artıları nelerdir? Uyuşmayan parça var mı? Linklerden güvenemediğiniz site var mı? Veya şunu yaparsan daha iyi olur dediğiniz? Şimdiden teşekkürler. İlk açtığım konu

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk olarak şu kasayı bi değiştirelim, Phanteks P350x alalım yanında da mm CoolerMaster Masterwatt 600w 80+ PSU olsun. Ek olarak iki SSD'den birini seçelim yerine de 1TB harddisk koyalım(Tabii bu sizin seçiminiz ama depolamanın az olması sorun yaratacağından diyorum) Monitör olarakta şunu alsak: BenQ GW2270H 21.5" 5ms (Analog+2xHDMI) Full HD VA Monitör Fiyatı sanki daha güzel olur gibi.

Ekleme: Attığınız monitör 75Hz ve 1 ms ve bu güzel. Ama eğer çok hardcore oyuncu değilseniz gerek yok. Ayrıca TN panel olması büyük bir eksi.

Kasada 4 tane stok fan olması daha iyi olmaz mı? dediğiniz gibi çok üst düzey bir oyuncu değilim, fps oyunları oynuyorum(pubg, bf) oyun performansını çok etkilemeyecekse 5ms düşünebilirim evet.

Kasada 4 tane stok fan olması daha iyi olmaz mı? dediğiniz gibi çok üst düzey bir oyuncu değilim, fps oyunları oynuyorum(pubg, bf) oyun performansını çok etkilemeyecekse 5ms düşünebilirim evet.

Arkadaş kafanı epeyce karıştırmış. 5Ms monitörler havada uçuşuyor. Sırf VA ya da IPS panel uğruna, şöyle bir ghosting problemi yaşamak istiyorsan, elbette tercih edebilirsin. (Bağlantıdaki monitör VA panel ve 5Ms.)

Yok, ben 4-5Ms ile ghosting yaşamıyorum diyen bir göz doktoruna görünsün. Bu adamlar, burada boşuna dil dökmemiş. Sırf daha dinamik renk ve yoğun kontrast uğruna, ghosting yaşamak mantıklı bir iş değil.

TN panel büyük bir eksi diyen arkadaş, VA panel monitörünü benim monitörün yanına getirsin bakalım yine eksi demeye devam edecek mi IPS ve VA paneller tek senaryoda seçilir; o da yüksek bütçe ayrıldığında.

Düşük bütçeli IPS ve VA paneller, tepkime hızı ve ghosting konusunda berbat. Kaldı ki günümüzde kaliteli firmalar, TN panellerin renk paletlerini de iyileştirmiş durumda. IPS panelin, TN panel konusunda temel olarak öne çıktığı nokta; ekrana farklı açılardan bakıldığında, rengi daha doğru göstermesi. Sonuçta oyun oynarken, monitöre en soldan ya da en sağdan bakacak değilsin değil mi? Tam cepheden bakacaksın. Anlatmak istediğim durum burada gösteriliyor.

Özetle; bir TN panel monitörde, gerekli renk ayarlarını yaparak tatmin edici bir görüntü alabilirsin. Önemli olan akıcılık ve tepkime hızı.

Bütçen nedir? Verdiğin sisteme bakılırsa, bütçeni düz hesap 5.500 - 6.000 TL arasında düşünüp, tavsiye vereceğim.

Anakart: MSI B450 GAMING PLUS AMD B450 Soket AM4 DDR4 3446MHz (A-XMP) HDMI DVI Anakart | ITOPYA (648 TL) (Seçtiğin anakartın 2 adet RAM slotu var. Bunu tercih etmen daha iyi olur. Ayrıca ileriye dönük olarak, overclocka da müsait.)

İşlemci: AMD Ryzen 5 2600 Soket AM4 3.4GHz/3.9GHz 19MB Önbellek 65W 2.Nesil İşlemci (1.156 TL) (Ekran kartını çok rahat besler. Ryzen 5 1600'ü kullanıyorum ve GTX 1070'i besliyor. Twitch'te streaming bile yapıyorum. Ryzen 5 2600 daha da stabil ve güncel.)

Ekran Kartı: GIGABYTE GV-RX580AORUS-8GD RX580 8GB 256B GDDR5 DVID/HDMI/DP AMD Gaming Ekran Kartı Ekran Kartı GIGABYTE (1.474 TL)

RAM: Corsair Vengeance LPX 8GB (1x8GB) DDR4 3000MHz C16 Siyah Ram - CMK8GX4M1D3000C16 incehesap.com (381 TL) (Yanına daha sonra +8GB daha eklersin. CL değerine takılma. Günlük kullanımda ve oyunlarda gözle görülür bir fark olmayacak. Render işinde daha çok ön plana çıkıyor.)

SSD: ePttAVM - Samsung 860 Evo 250GB 560MB-520MB/s Sata3 2.5 (330 TL) (m.2 SSD almak hem ayırman gereken bütçeyi artıracak hem de Windows kullanımında ve oyunlarda "1-2 saniye"den fazla fark göstermiyor. m.2 SSD'nin kalitesini ve farkını dosya yazarken, okurken ve taşırken görürsün. Dolayısıyla 860 Evo fazlasıyla yetecektir. Oyunlardaki karşılaştırmayı buradan görebilirsin.)

HDD: https://www.amazon.com.tr/dp/B01LNJ...e=380333&creativeASIN=B01LNJBA2I&linkCode=asn (247 TL)

Kasa: https://www.amazon.com.tr/dp/B07F1R...e=380333&creativeASIN=B07F1RW4ZV&linkCode=asn (329 TL) (Kasanın hava sirkülasyonu çok iyi. PSU haznesi kapalı, altta, üstte ve önde toz filtreleri var. 5 adet fanı var ve fanlar tam F/P ürünü. Fan kontrolcüsünde, düşük profilde ortalama 500 RPM, yüksek profilde ise 1000 RPM civarında çalışıyor. O sebeple çok sessizler ve CFM hava geçirgenliği fena değil. Fan kontrolcüsü de var, hızını ayarlayabilirsin. Yan kapağı boydan boya tempered cam. İç görüntü açısından hoşuna gidebilir. Kasanın içi çok büyük. Bu sebeple herhangi bir donanımı sığdırmak konusunda sıkıntı yaşamayacaksın. Keza kablolama konusunda da öyle. Fiziksel olarak nasıl durduğunu görmek istiyorsan, buradan izleyebilirsin.)

PSU: HighPower 600W 80+ Kırmızı Fanlı Güç Kaynağı Power Supply Fiyatı (377 TL) (Buradaki hesaba göre, bu sistemin tüketeceği güç 393W. Bu sebeple, 600W PSU hem rahat besleyecek hem de ileriye dönük olarak seni zor durumda bırakmayacak. PSU'nun 80+ sertifikası da var. Enerji firesi konusunda avantaj sağlar. Tam modüler, yani işine yaramayan kabloları çıkarabildiğin ve rahat bir kablolama yapabileceğin bir PSU önermek isterdim fakat maliyet artar ama eğer düşünürsen 300 TL'ye, Seasonic 620W 80+ Bronze Tam Modüler PSU satıyorum. Çok az kullandım ve o PSU'yu kullandığım süre boyunca overclock ve mining gibi işlere girişmedim. Kenarda, kutusunda duruyor ve 7 ay daha garantisi devam ediyor. Eğer kafana uymazsa da üstte önerdiğim PSU gayet iyidir. High Power, Thermaltake gibi birçok "marka" firmaya PSU üretimi yapan, köklü bir üretici.)

Monitör: AOC 24.5" G2590VXQ 75Hz 1920x1080 1ms VGA / DP / HDMI x 2 FreeSync LED Monitör (959 TL) (Bu monitörün eski kasa versiyonunu kullanmıştım ve çok memnundum. Monitörü 144Hz'e yükseltmek için, bu forumdan bir arkadaşa sattım. Bu monitör, güncel versiyon ve çerçeve/ekran oranı çok estetik. 75Hz ve 1Ms tepkime süresine sahip. Ayrıca 24" ve 1080p. RX580 için ideal monitör. AMD ekran kartları için FreeSync desteği de var. Kesinlikle memnun kalacağını düşünüyorum.)

Toplam: 5.901 TL

Son düzenleme:
SSD de 970evo konusunda biraz ısrarcıyım ya, okuma ve yazma değerleri beni çok cezbediyor. Onun haricinde anakart ve monitör önerin gayet hoşuma gitti. Keza kasa da öyle.

Bilgilendirme gayet başarılı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…