Ryzen 5 2600 sıcaklık sorunu

Yer
istanbul
Daha fazla  
Meslek
Mali Müşavir
Arkadaşlar merhaba bilgisayarı alalı yaklaşık olarak 1 ay oldu.

Öncelikle işlemci anormal derecede ısınıyor. (Yüksüz en az 60 yüklü halde 90 derece ve üstü hız aşırtma yok)
  1. Termal macunu kaliteli bir macun ile değiştim ve işlemci fanı montajı hatasız yapıldı.
  2. Fan hızlarını %100.
Fotoğrafta da belirttiğim gibi aklıma gelen tek şey ekran kartının üstündeki demirin ısınması ve havayı ısıtması çünkü işlemci fanı üstünde sıcak bir hava dalgası hissediliyor.(Üstündeki demiri sökersem bir zararı olur mu?)
Arkadaşlar benim aklıma başka bir şey gelmiyor ekran kartı çalışmıyorken bile 60 derecede çalışması gerçekten anormal değil mi? Yardımlarınızı bekliyorum.

Sıcaklık nedeninden dolayı değişim talep edebilir miyim?

Şimdiden teşekkür ederim herhangi bir veri vs. isterseniz yazabilirsiniz.

İşlemci = Ryzen 5 2600.
İşlemci Fanı = Stock.
Anakart = Msi B320M V2 H2 PRO.
Ekran Kartı = Sapphire RX 580 nitro 8 GB.

5a66afd4-32cb-40b5-9ceb-4a3a262d628f.jpg a38e87ee-115c-4053-a55b-68a50301610b.jpg

BIOS'tan CPU boost açıksa kapayın.
CPU boost açık değil.ancak yinede ayarları defulta alıp sabah tekrar yazıcam.
Arkadaşlar kesinlikle dediğim gibi ekran kartı metal kısmından dolayı oluyor ekran kartımın üstünde o.c lu ve normal hali için bir tuş var oradan normale alınca metal blok ısınmıyor ve işlemci 50-55 derece arası değişiyor ancak rainbow six gibi bir oyun için bile yüksek bir değer değilmi ?

CPU boost açık değil.ancak yinede ayarları defulta alıp sabah tekrar yazıcam.
Arkadaşlar kesinlikle dediğim gibi ekran kartı metal kısmından dolayı oluyor ekran kartımın üstünde o.c lu ve normal hali için bir tuş var oradan normale alınca metal blok ısınmıyor ve işlemci 50-55 derece arası değişiyor ancak rainbow six gibi bir oyun için bile yüksek bir değer değilmi ?
Hayır 50-50 derece oyunda yani yükte gayet normal bir değerdir.

Üstteki demir dediğiniz, soğutma bloğu, onu çıkarmayın sakın. :)
Biliyorum ancak kendi dışındaki her şeyi ısıntabilen bir soğutma bloğu :D ciddi anlamda nerede ise eli yakıcak o kadar sıcak.
Blok haricinde işlemci sıcaklığı da normal değil kesinlikle boş da şuan sadece internet teyim 45 derece fanlar %100 olmasına rağmen.
Oyun testlerini izliyorum projet cars vs. oyunlarda 45 i geçmiyor.
Bios boost da kapalı bu arada.
bununla ilgili değişim talebinde bulunabilir miyim ?

Biliyorum ancak kendi dışındaki her şeyi ısıntabilen bir soğutma bloğu :D ciddi anlamda nerede ise eli yakıcak o kadar sıcak.
Blok haricinde işlemci sıcaklığı da normal değil kesinlikle boş da şuan sadece internet teyim 45 derece fanlar %100 olmasına rağmen.
Hocam, elinizi yakması normal. Kartlar çok ısınır. Boşta 60 derece normal değil, fanların çalışıp ısıyı 32 derecelere çekmesi lazım. Sürücü ayarlarında yaptığınız fan ayarı varsa varsayılana getirin. Kasayı açık kullanmayın, ön taraftan soğuk hava girişi, arka ve üst fanlar da tahliye görevi yapmalı. İşlemcide kule tipi bir soğutucu fark yaratabilir.

Son düzenleme:
Bios daki ayarları defult aldım xaten sadece xmp açık rami kendi frekansında kullanıyorum.Cpu z promramındanda işlemci fa ı %100de.
Anakartın nedir?

Cpu boost derken overclock yapmaktan bahsetmiyorum. Advanced Mode'da cpu boost gibi bir şey vardı. Otomatikte idi o. Onu kapalıya alınca benim sistemim de soğudu bir nebze(r5 2600 rx 590)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı