Ryzen 5 2600 Sistem Kısa Süreli Siyah Ekran Sorunu

Siya

Megapat
Sistem:
AMD Ryzen 5 2600 3.4GHz
ASRock Phantom Gaming X Radeon RX590 8G OC
Adata DDR4 3000MHz 8 GB RAM
Adata SU630 480GB
Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM

Monitör:
Acer KG241QBMIIX 23.6' 1ms 75Hz

Sistemimi ve monitörümü yeni sipariş ettim. Elime dün geçti. Yaşadığım sorun şöyle; 15-20 dakikada bir siyah bir ekran geliyor ve 3 saniye sürüp gidiyor. Demin ilk oyun deneyimime CS:GO ile başlayayım dedim. 20 dk içinde 1 defa siyah ekran geldi. Ancak bu sefer hemen devamında yeşil bir ekran da geldi. Ve 3 saniye sonra tekrar düzeldi. Telaş etmeye başladım. Bir de şöyle bir detay vereyim. Sistemimin ve monitörümün yanında VGA kablosu dışında herhangi bir kablo gelmedi. Ekran kartımda VGA girişi olmadığı için evdeki HDMI to HDMI kablolarını denedim görüntü alamadım. Bilgisayarcıya gidip bir tarafı DisplayPort, bir tarafı HDMI olan kablo aldım, çalıştı. Çok sağlıklı bir kablo gibi gelmiyor bana, acaba kablodan mı diye düşünmüyor değilim.

Bu işlemcimin oyundan yarım dakika sonraki performansı:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu da kasanın oyun esnasında çıkardığı ses:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunları neden paylaştım? Çünkü kasanın çıkardığı ses normal gelmedi. Sanki fazla ısındı ve fazla gürültülü. İşlemci performansını ise çok bilgi sahibi olmadığım için sizlere bırakıyorum. Ancak şunu söyleyeyim. Masaüstünde takılırken bile 'EDC (CPU)' kısmı %70 ve %96 arasında gidip geliyor. Hatta demin Football Manager 2019 açtım %95'in altına düşmedi bile. Kasadan ise sürekli yükselip tekrar azalan bir fan sesi geliyordu. Hatta oyunu kapatmama rağmen devam etmekte..

Son düzenleme:
İşlemci kullanım oranları bana hiç normal gelmedi... Bilen birisi cevaplar umarım merak ettim.

Kasayı teknobiyotik'ten aldım. Bu detaylardan bahsetmek istemedim ama kasanın montajı ilk geldiğinde felaketti. Ekran kartını sabitlememişlerdi, yoldayken sallana sallana gelip anakartın girişini mahvetmişti. Geri gönderdim, bu 2. gelişi. Bu sefer de düzgün göndermemişlerse isyan edeceğim artık. Zaten Van'dayım, göndermem ve tekrar gelmesi 4 gün sürüyor. Kasayı kullanamadım bir türlü.

Kasayı teknobiyotik'ten aldım. Bu detaylardan bahsetmek istemedim ama kasanın montajı ilk geldiğinde felaketti. Ekran kartını sabitlememişlerdi, yoldayken sallana sallana gelip anakartın girişini mahvetmişti. Geri gönderdim, bu 2. gelişi. Bu sefer de düzgün göndermemişlerse isyan edeceğim artık. Zaten Van'dayım, göndermem ve tekrar gelmesi 4 gün sürüyor. Kasayı kullanamadım bir türlü.
Eğer dediğiniz gibi bir hizmet sunuyolarsa gelince de aynı olursa bence iade edin uğraşmayın, çünkü ilerde başka sorunlar olunca gene uğraştırırlar... Şu sıralar incehesap ta indirimler var baya, bende sipariş ettim oradan 2 gün önce gelmesini bekliyorum, alanlarında yorumlarını baya araştırdım çok ilgili ve kargonun kablolamanın herşeyin çok iyi olduğundan bahsediyorlardı. Eğer iade etmeyi falan düşünüp merak edersen söyle gelince yorum atarım tekrar bana gelen kargo ve sistem ile ilgili.

Bence gelmesini bekle bakalım madem göndermişsin... Gelince bakarsın durumlara göre.

Eğer dediğiniz gibi bir hizmet sunuyolarsa gelince de aynı olursa bence iade edin uğraşmayın, çünkü ilerde başka sorunlar olunca gene uğraştırırlar... Şu sıralar incehesap ta indirimler var baya, bende sipariş ettim oradan 2 gün önce gelmesini bekliyorum, alanlarında yorumlarını baya araştırdım çok ilgili ve kargonun kablolamanın herşeyin çok iyi olduğundan bahsediyorlardı. Eğer iade etmeyi falan düşünüp merak edersen söyle gelince yorum atarım tekrar bana gelen kargo ve sistem ile ilgili.

Bence gelmesini bekle bakalım madem göndermişsin... Gelince bakarsın durumlara göre.

Yok hocam geldi zaten dün. Bu 2. gelişi onu demek istedim. İlk gelişinde montaj çok kötüydü, sistemi çalıştırmadan kutuya koyup geri gönderdim. Bu 2. gelişi bunda da kasadan sürekli yükselip tekrar azalan bir fan sesi ve 2-3 saniyelik siyah ekran sorunu var. Ancak bu sorun monitörden de olabilir.. Forumdaki arkadaşların yardımıyla anlayacağız umarım meseleyi.

Yok hocam geldi zaten dün. Bu 2. gelişi onu demek istedim. İlk gelişinde montaj çok kötüydü, sistemi çalıştırmadan kutuya koyup geri gönderdim. Bu 2. gelişi bunda da kasadan sürekli yükselip tekrar azalan bir fan sesi ve 2-3 saniyelik siyah ekran sorunu var. Ancak bu sorun monitörden de olabilir.. Forumdaki arkadaşların yardımıyla anlayacağız umarım meseleyi.
Bilen birilerinden cevap bekleyelim o zaman umarım bilen çıkar.

Burası bu alanda TR'nin en iyi forumu. Hala yardım gelmemesi üzücü.
Cpu ısınması hakkında bir fikrim olmasa da benzer sıkıntıdan dolayı bende bu gün konu açtım. Sorun bende şu an ortadan kalktı. Psu dan ekran kartına gelen power kablosunu diğeriyle değiştirdim.(6 dişli alan kabloyu yine aynı yerden gelen 6 dişli alan kablo ile değişmemi kastediyorum) Sıkıntım çözüldü. Umarım sizinde işinize yarar bir bilgidir.

Cpu ısınması hakkında bir fikrim olmasa da benzer sıkıntıdan dolayı bende bu gün konu açtım. Sorun bende şu an ortadan kalktı. Psu dan ekran kartına gelen power kablosunu diğeriyle değiştirdim.(6 dişli alan kabloyu yine aynı yerden gelen 6 dişli alan kablo ile değişmemi kastediyorum) Sıkıntım çözüldü. Umarım sizinde işinize yarar bir bilgidir.

Başkalarının da işine yaradığı görülmüş mü bu olayın? Yoksa sadece siz deneme yoluyla mı fark ettiniz? Ayrıca biraz daha süre geçmesini bekleyin. Belki tekrar eder.

Başkalarının da işine yaradığı görülmüş mü bu olayın? Yoksa sadece siz deneme yoluyla mı fark ettiniz? Ayrıca biraz daha süre geçmesini bekleyin. Belki tekrar eder.
Sadece ben deneyimledim. Tekrar ederse sizide bilgilendiririm.
Maalesef dediğiniz gibi hata tekrar etti. Bilgilendirmek istedim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı