Ryzen 5 2600 Sistem ntoskrnl.exe mavi ekran hatası

ELTurko

Hectopat
Makaleler
1
Merhabalar.

Sistemim
Ryzen 5 2600
RX 570
Gigabyte B450M S2H
Corsair Vengeance LPX 8x2 3200Mhz

Ekran kartı hariç parçaları yeni alıp DDR4 sisteme geçtim geçenlerde. Ramleri ilk taktığımda 2133 de çalışıyordu XMP açıp 3200 yaptım. 1 hafta sadece Fifa 20 oynadım bir de kısaca denemek amaçlı CS GO girdim sıkıntı yoktu.
Ardından BIOSu güncelledim tekrar Fifa girdim bi sıkıntı yaşamadım ama biraz önce Görev Yöneticisinden CS:GO 'nun işlemini sonlandır der demez mavi ekran aldım. Sizle hata dosyamı ve ekran görüntüsünü paylaşıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Umarım XMPden dolayı değildir sorun.

Bu minidump dosyam:
090720-59125-01.dmp - 1.8 MB

Bu da hatanın bluscreenview ekran görüntüsü:
minidump.jpg - 96 KB

1) Valorant Anti Cheat yazılımını kaldırın.

2) Aşağıda vermiş olduğum rehber anlatıma göre gerekli adımları uygulayın ama işlem bitince sonuçları paylaşmayı unutmayın.

Son düzenleme:
Dediğiniz ekran kartı sürümünü yüklemeyeyim mi peki? Yenilerde optional olanı yüklemiştim. Dosyada sorunun kaynağını ne gösteriyor acaba
Sorunun kaynağı direkt olarak alakalı değil fakat bunu geleceğe yatırım olarak yazmıştım gibi düşünün. Daha sonra vazgeçtim ve değiştirdim. Ana nedenler 2 tane ve 2. nedeni tam da yazıyordum.
Dediğiniz ekran kartı sürümünü yüklemeyeyim mi peki? Yenilerde optional olanı yüklemiştim. Dosyada sorunun kaynağını ne gösteriyor acaba
Ekledim hatta...

Tamamdır bellek tanılama testi bittikten sonra yapacağım hemen söylediklerinizi.
.
Sorunun kaynağı direkt olarak alakalı değil fakat bunu geleceğe yatırım olarak yazmıştım gibi düşünün. Daha sonra vazgeçtim ve değiştirdim. Ana nedenler 2 tane ve 2. nedeni tam da yazıyordum.

Ekledim hatta...
Vanguard'ı kaldırdım ve dediğiniz SFC /scannow işlemini yaptım herhangi bir sorun bulunamadı.

Ekledim hatta...
Sistemi memtest için yeniden başlat dedikten sonra mavi ekran aldım tekrardan. PAGE FAULT IN NONEPAGED AREA
Bu da PAGE FAULT IN NONEPAGED AREA mavi ekranının minidump dosyası(hall.dll+321b):
090820-66953-01.dmp - 1.0 MB

Bu da SS:
hall.dll.jpg - 99 KB

Lütfen yardımcı olur musunuz?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı