Ryzen 5 2600 sistem taktığım HDD veya SSD bozuluyor

bunualaman

Femtopat
Merhaba. Masaüstü bilgisayarıma M.2 SSD taktım. Disk klonlamayı düşündüğüm için ne olur ne olmaz diye içerisinde önemli yedeklerin olduğu 1 TB harddiskin kablolarını çıkardım. Kabloları düzenleyip sistemi başlattığımda halihazırda takılı olan SSD Boot etmedi. M.2 SSD'ye tekrar Windows 10 kurup sistemi açtım. Disk yöneticisinde SSD başlatılamadı olarak gözüküyordu.
BIOS'ta önceden Toshiba TR200 yazarken sadece SSD yazmaya başladı.
Gparted SSD'yi görmüyor.
Diskpart ile create Partition primary komutunu çalıştırdığımda hiçbir netice alamıyorum.
Disk yöneticisi üzerinden MBR veya GPT ile yeniden bölüm oluşturamıyorum.
SSD Utility ile Secure Erase deneyecektim ancak SSD'yi görmüyor.
Farklı SATA portuna takmayı denedim.
Güç kaynağının iki SATA-Molex hattıyla da denedim.
SSD bilgisayara bağlıyken 20 dk açık bırakıp 20 sn güçten kesip tekrar 20 dk beklemeyi de denedim, Technopat'ta bulduğum bir öneriydi.
BIOS sıfırlamayı denedim ve sıfırladım.
BIOS'ta Storage device option başlığı altında disabled, legacy, UEFI seçeneklerini sırayla denedim.
Diskpart çoğu zaman açılmıyor bile.

İnternette bulabildiğim çözümleri denedim ancak SSD bir türlü başlatılamadı, ben de ömrü dolmuştur diyerek kenara ayırdım. Ardından Seagate 1 TB harddiskimi tekrar bağladım, bilgisayarı açtığımda harddisk gözükmüyordu. Disk yöneticisine girdim, harddisk başlatılamamış olarak görünüyor ve MBR veya GPT olarak yeniden biçimlendirme ekranı geliyordu. SSD'de önemli bir şey yoktu ancak HDD'deki veriler benim için çok önemli. Hiçbir işlem yapmadım.

Anakart: Gigabyte B450M S2H.
CPU: Ryzen 5 2600.
GPU: ASUS 7870.
RAM: 2*8 GB Team t-Force ve G.Skill.
SSD: Toshiba TR200 240 GB.
HDD: Seagate 1 TB 3.5" 7200 RPM.
M.2: XPG SX6000 Lite 128 GB.
Güç kaynağı: Thermaltake TR2s 600W.
Diskpart üzerinden clean ve create partition primary komutlarını çalıştırdım. Bir süre bekledim ve bilgisayar kapandı. Tekrar başlatıp denedim "Bir G/Ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi." hatası aldım.
Merhaba. Masaüstü bilgisayarıma M.2 SSD taktım. Disk klonlamayı düşündüğüm için ne olur ne olmaz diye içerisinde önemli yedeklerin olduğu 1 TB harddiskin kablolarını çıkardım. Kabloları düzenleyip sistemi başlattığımda halihazırda takılı olan SSD Boot etmedi. M.2 SSD'ye tekrar Windows 10 kurup sistemi açtım. Disk yöneticisinde SSD başlatılamadı olarak gözüküyordu.
BIOS'ta önceden Toshiba TR200 yazarken sadece SSD yazmaya başladı.
Gparted SSD'yi görmüyor.
Diskpart ile create Partition primary komutunu çalıştırdığımda hiçbir netice alamıyorum.
Disk yöneticisi üzerinden MBR veya GPT ile yeniden bölüm oluşturamıyorum.
SSD Utility ile Secure Erase deneyecektim ancak SSD'yi görmüyor.
Farklı SATA portuna takmayı denedim.
Güç kaynağının iki SATA-Molex hattıyla da denedim.
SSD bilgisayara bağlıyken 20 dk açık bırakıp 20 sn güçten kesip tekrar 20 dk beklemeyi de denedim, Technopat'ta bulduğum bir öneriydi.
BIOS sıfırlamayı denedim ve sıfırladım.
BIOS'ta Storage device option başlığı altında disabled, legacy, UEFI seçeneklerini sırayla denedim.
Diskpart çoğu zaman açılmıyor bile.

İnternette bulabildiğim çözümleri denedim ancak SSD bir türlü başlatılamadı, ben de ömrü dolmuştur diyerek kenara ayırdım. Ardından Seagate 1 TB harddiskimi tekrar bağladım, bilgisayarı açtığımda harddisk gözükmüyordu. Disk yöneticisine girdim, harddisk başlatılamamış olarak görünüyor ve MBR veya GPT olarak yeniden biçimlendirme ekranı geliyordu. SSD'de önemli bir şey yoktu ancak HDD'deki veriler benim için çok önemli. Hiçbir işlem yapmadım.

Anakart: Gigabyte B450M S2H.
CPU: Ryzen 5 2600.
GPU: ASUS 7870.
RAM: 2*8 GB Team t-Force ve G.Skill.
SSD: Toshiba TR200 240 GB.
HDD: Seagate 1 TB 3.5" 7200 RPM.
M.2: XPG SX6000 Lite 128 GB.
Güç kaynağı: Thermaltake TR2s 600W.
Diskpart üzerinden clean ve create partition primary komutlarını çalıştırdım. Bir süre bekledim ve bilgisayar kapandı. Tekrar başlatıp denedim "Bir G/Ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi." hatası aldım.
Edit: HDD'deki verileri Mini Tool programı ile görebiliyorum. Harici harddiskime yedeklemek istedim, harici harddiskim de disk başlatılamadı olarak gözüküyor. Yarım saat önce laptopta çalışıyordu.

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    57,4 KB · Görüntüleme: 73
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı