Ryzen 5 2600 Sistem Uyumu

hsyncftlk

Hectopat
Merhabalar sıfırdan bilgisayar toplamaya tam bütçem bulunmadığından kademeli olarak yükseltme yapmak istiyorum. Mevcut kasamı, hard-diskimi ve ekran kartımı şimdilik değiştirmeyeceğim. Anakart, işlemci, RAM ve güç kaynağını değiştireceğim. Alacağım parçaların mevcut parçalarla herhangi bir uyum sorunu veya başka bir sorun olur mu acaba?

Alacağım parçalar:
Anakart:
.
İşlemci:
.
RAM:
.
Güç kaynağı:
.

Mevcut parçalar:
Kasa: Mevcut kasam hakkında pek fazla bilgi bulamadım sadece bu var elimde.
.
Ekran kartı:
.
Hard-disk:
.

İşlemciyi Ryzen 5 2600 yerine Ryzen 5 1600 AF almanı öneririm. Performans ve mimari olarak aralarında neredeyse hiç fark yok fakat 1600 AF (12nm) çok daha uygun fiyatlara bulunuyor. Sebebi ise AMD firmasının bonusu olması, eski 1600 AE 14nm'lik işlemciyle karıştırmayın. Tamamen 2600 ile aynı adı 1600 sadece.

Ben şu an ROG Strix RX 570 ile kullanıyorum ve gayet memnunum.

HDD kalsın ekran kartını değiştir PSU düşük 500-550W 80+ Bronze iş görecektir RAM iyi. Bu sisteme RX 580 yakışır ya da 570.

Öncelikle teşekkürler tavsiyeniz için. Şu an için ekran kartına bütçem maalesef yok önümüzdeki 2-3 ay içerisinde almayı umuyorum. PSU konusunda ise bütçemin zaten üzerine çıktığım için değiştiremiyorum şu anki PSU yeterli olmaz mı?
İşlemciyi Ryzen 5 2600 yerine Ryzen 5 1600 AF almanı öneririm. Performans ve mimari olarak aralarında neredeyse hiç fark yok fakat 1600 AF (12nm) çok daha uygun fiyatlara bulunuyor. Sebebi ise AMD firmasının bonusu olması, eski 1600 ae 14Nm'lik işlemciyle karıştırmayın. Tamamen 2600 ile aynı adı 1600 sadece.

Ben şu an ROG STRIX RX 570 ile kullanıyorum ve gayet memnunum.

Teşekkürler tavsiye ve bilginiz için şu an bakıyorum eğer dediğiniz gibiyse ve 2600'den daha uygun fiyatlıysa tercihim 1600 AF olabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı