Ryzen 5 2600 sistemde düşük performans

Obsesiff

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba iyi günler. Bir sorunumdan bahsedeceğim. Yaklaşık 6-7 ay önce GameGaraj'dan hazır sistem almıştım. Ara sıra bilgisayar kendini resetliyordu. Oyun oynarken, YouTube'da gezinirken anlık donuyor 1-2 saniye donuyor her şey kitlenip reset atıyordu. Ve pek umursamadım açıkcası sıkıntı olmaz diye. Bu anlattığım soruna bağlı olarak şu son 1 haftadır bilgisayarımda performans düşüklüğü var. Oyunlarda çok az FPS kaybı (CS:GO, LoL), CS:GO oynarken sağa sola çeviriken hafif hafif böyle görüntü takılır gibi ama takılmıyor hissiyatı veriyor. Ve sanki normal YouTube'da takılırkan dosyalara tıklarken de aynı hissiyat var. İnternetten araştırdım ilk bahsettiğim sorunun nedeni PSU kaynaklı deniyor. Acaba bu PSU sorunu ise bilgisayarda böyle bir performans düşüklüğü yapar mı? Format attım, bütün driverlerim güncel, Windows Update güncel, RAM testi yaptım bir sorun bulmadı, SSD sağlık testi yaptım bir sorun bulmadı, oyun esnasında GPU ve CPU sıcaklık değerlerim gayet normal bir düzeyde. Nasıl bir sorun olabilir yoksa ben mi çok paranoyak yaptım?

Bilgisayar özelliklerim: Ryzen 5 2600, GTX 1660 6 GB, 480 GB SSD, 8 GB 3200 MHz RAM, ve PSU değerini bilmiyorum galiba 450W veya 550W olması lazım, monitör Lenovo 23.6 inch 144 Hz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet PSU'da bir sıkıntı varsa böyle bir problem olabilir. Sorununuzla alakasız ama bu sistemi ne kadara aldınız 6-7 a
4200 Tl'ye almıştım. Ve birde psu değerine baktım 500W 12V kanalından 360W veriyor sizce bu sistemi besleyebiliyor mu ?
Ekleme yapmak istiyorum. OCCT'de PSU testi yaparken şöyle birşey oluyor ;

Dosya Ekleri

• resim_2020-12-30_062801.png
    514,5 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…