Ryzen 5 2600 Tabanlı Sistem Toplama Tavsiyesi

pc-user

Kilopat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Ryzen 5 2600 ile birlikte bir sistem toplamayı düşünüyorum fakat her seçenek oluştuğunda daha çok kararsızlık oluyor. Aklımda oluşan taslak ise şu şekilde:
Ryzen 5 2600 işlemci
Adata SU650 480 GB SSD
Corsair Vengeance LPX 8 GB 3000MHz DDR4
(burada Adata XPG 8 GB 3000 MHz RAM ile kararsız kaldım birkaç yerde Corsair hatası okudum)
Anakart ise Gigabyte B450M S2H bütçe olarak bana en uygunu fakat MSI B450 -Pro VDH-kartlar ile F/P farkı çok fazla olur mu?
Ekran kartı ve PSU tavsiyeniz (sisteme uyumlu en uygun bütce şeklinde) bu sisteme ne olur?
Çok fazla bilmediğim için araştırıp yapabildiğim sistem bu şekilde tavsiyeleriniz, görüşleriniz benim için çok önemli.
Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı vs için ayırdığın bütçeni yazarsan, daha rahat yardımcı olabilir arkadaşlar.
Bu modele bakabilirsin istersen.

Öncelikle RAM'i 16 GB yapın. Ekran kartında RX580 ve GTX1660'tan bütçenize uygun olanı seçebilirsiniz. Yazdığınız anakartlar alt seviye anakartlar, tek fan girişi, soğutucusuz VRM'ler vs. bunları göz önünde bulundurun. Kasa konusunda bütçe belirtirseniz daha iyi yardımcı oluruz. PSU için de FSP Hydro 600'ün altına düşmeyin. Watt olarak değil kalite olarak.

Hocam anakart için alt seviye olmayan uygun fiyatlı tavsiye edebileceğiniz bir model var mı ?

Teşekkür ederim öncelikle. MSI B450M Gaming Plus düşünüyordum da bu anakart daha iyi destekler mi sistemi? Yani farkı nedir acaba aralarındaki?

Ben de ASRock B450M Pro4 alacakken hepsiburada anakartlarda indirim yapınca 500 TL'ye MSI B450M Gaming Plus almıştım. Aslına bakarsanız aralarında pek fark yok. ASRock kağıt üstünde daha üstün, 4 RAM slotu var, 2 adet M.2 girişi mevcut (1 tanesi SATA 3 portlarından birini iptal ediyor kullanıldığında, aynı yol üzerinde çalışıyorlar), 4 adet kasa fan girişi mevcut. MSI'da 2 adet RAM slotu, 2 adet kasa fan girişi ve 1 adet M.2 girişi var ama MSI'ın heatsinkleri daha kaliteli. Benim MSI tercih etme sebebim üzerinde slotlar hayli hayli yetecek iken soğutucuların da daha iyi olması oldu. ASRock kaliteli bir marka ama Türkiye distribütörü bana güven vermiyor, bu da kararımda etkili oldu. Bir de bildiğim kadarıyla MSI Gaming kartlarda güçlendirilmiş PCIe x16 slotu bulunuyor, ekran kartı için daha hüçlü bir tutuş sağlıyor bu da.

Memnun musunuz peki MSI'dan?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…