Ryzen 5 2600 ve ASUS RX 580 Sistem Toplama

Bütçeniz esnekse yukarı attığım sistemi alın, 1660Super ekran kartı var içinde. Dediğim gibi 1660Ti ile rakip kart. RX580'den çok daha güçlü yani. Kasayı Corsair Spec Delta yapıp alırsınız, 4000 TL fiyata göre mükemmel bir kasa. Üstüne de 600-700 TL'ye monitör alırsınız, bütçem esnek dediğiniz için böyle öneri yapıyorum. 144Hz monitör için fazladan 250 TL'ye değer, farkı çok rahat anlarsınız.

@Caner Uncu baya yardımcı olmuş, baya fırsat kasalar bulunmakta. SSD olarak Crucial kullanmaktayım, zaten bildiğim kadarıyla Micron tarafından yapılıyordu. BX500 240GB'a sahibim, gayet de memnunum. Hiçbir sıkıntısını görmedim. Sisteminiz şimdiden hayırlı uğurlu olsun efendim.
Şimdiden teşekkür ederim. Benim için en sancılı kısmı aslında kasayı birleştirmek ve windows kurmak olacak :D Windows dosyasını nereden bulurum, Windows nasıl kurulur pek bilgiye sahip değilim açıkçası. Eski sistemimi anakart arızasından dolayı kendim 0dan birleştirmiştim videodan izleyerek bakalım bu nasıl olacak. :)
1-2 üst mesajda önerilen 144hz monitör daha mantıklı bir seçim olacaktır benim için.
Bütçeniz esnekse yukarı attığım sistemi alın, 1660Super ekran kartı var içinde. Dediğim gibi 1660Ti ile rakip kart. RX580'den çok daha güçlü yani. Kasayı Corsair Spec Delta yapıp alırsınız, 4000 TL fiyata göre mükemmel bir kasa. Üstüne de 600-700 TL'ye monitör alırsınız, bütçem esnek dediğiniz için böyle öneri yapıyorum. 144Hz monitör için fazladan 250 TL'ye değer, farkı çok rahat anlarsınız.
RX 580 test videolarını izledim. Benim isteklerimi fazlasıyla karşılıyor. Fazla oyun oynayan birisi değilim zaten biraz da evde bilgisayar bulunsun mantığıyla alıyorum. Teşekkür ederim tekrardan tavsiyeniz için.

@Caner Uncu Gönderdiğiniz hazır kasa güzel olmakla birlikte ben ekstradan monitörle +650 700TL vermelik bir fark göremedim. Aynı fiyat bandında 480GB başka SSD'lerede bakacağım. Teşekkürler.

Aslında bütçem esnek, kafamdan çıkardığım miktar 4000TL sadece. Gönderdiğiniz monitör gerçekten güzel fakat ben standart bir kullanıcıyım. Benim için 144hz olması için fazladan 250TL vermek mantıklı olur mu bilmiyorum. Çünkü hayatımda hiç 144hz monitör kullanmadım. 😁

Testlere de bakabilirsiniz. İleriye dönük olacak ve akıcılık bazında fark mevcut.

Bu arada seçilen ürünler tak çalıştır mantığında değil mi? İşlemciyi görmesi için anakarta BIOS güncellemesi yapmaya vs gerek yok yani?

Bu arada seçilen ürünler tak çalıştır mantığında değil mi? İşlemciyi görmesi için anakarta BIOS güncellemesi yapmaya vs gerek yok yani?
Hayır yok. B450 serisi anakartlar 2. nesil Ryzen işlemcilerle direkt olarak tak çalıştır yapılıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı