Ryzen 5 2600 ve GTX 1060 sistem toplama

Raikkonen

Hectopat
  • GTX 1060 6 GB
  • MSI B450 Tomahawk/Gaming Plus
  • Corsair LPX 3200/Vengeance 3000 16 GB
  • Ryzen 5 2600
Şuanda karar kıldığım bileşenler bunlar. 2 hafta sonra Almanya'ya gideceğim ve oradan temin etmeyi planlıyorum MediaMarkt ya da Satürn marketlerinden. Tek seferde almam gerektiğinden bazı ürünler olmazsa diye / ile yanına alternatifini yazdım. Kasayı Türkiye'den alacağım taşıma kolaylığı açısından. SSD- HDD gibi bileşenleri de hemen alamayacağım maalesef. Türkiye ile arasında fiyat farkı en fazla olan bileşenleri oradan almak amacım. Bu sistem hakkında görüşleriniz ve tavsiyeleriniz nedir? Kasa SSD ve Monitörüm eksik ve ekran kartını ASUS-Zotac arasında kaldım 30 Euro kadar fark var, hangisini önerirsiniz? Bütçem toplamda 5000 TL civarında ve yurt dışından alacaklarım 3500 tutuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir arkadaşım AMD RX 580 8gb almamı daha ileriye yönelik bir kart olduğunu söyledi, fiyatı da yaklaşık ve bir tık ucuz. Ona yöneleceğim sanırım. Bir diğer sorum 16gb 3000MHz bellekler ile 3200 olanlar arası fiyat farkı gerçekten oldukça fazla. Bunun nedeni nedir hangisini seçmeliyim?

E
  • GTX 1060 6 GB
  • MSI B450 Tomahawk/Gaming Plus
  • Corsair LPX 3200/Vengeance 3000 16 GB
  • Ryzen 5 2600
Şuanda karar kıldığım bileşenler bunlar. 2 hafta sonra Almanya'ya gideceğim ve oradan temin etmeyi planlıyorum MediaMarkt ya da Satürn marketlerinden. Tek seferde almam gerektiğinden bazı ürünler olmazsa diye / ile yanına alternatifini yazdım. Kasayı Türkiye'den alacağım taşıma kolaylığı açısından. SSD- HDD gibi bileşenleri de hemen alamayacağım maalesef. Türkiye ile arasında fiyat farkı en fazla olan bileşenleri oradan almak amacım. Bu sistem hakkında görüşleriniz ve tavsiyeleriniz nedir? Kasa SSD ve Monitörüm eksik ve ekran kartını ASUS-Zotac arasında kaldım 30 Euro kadar fark var, hangisini önerirsiniz? Bütçem toplamda 5000 TL civarında ve yurt dışından alacaklarım 3500 tutuyor.
Benim fikrim işlemciyi 1600x e düşürüp 1660ti veya RX590 almanız. RX580 e kadar düşmenizi tavsiye etmem.
Gerçi 3600 ün fiyatını gördümde bencede 3600 alın. Şahsen ben 2 ay önce 2600x aldım ve 3000 serisi çıkınca pişman oldum.

Arkadaşlar selam
Kasa, güç kaynağı ve monitör ihtiyacım devam etmekte. Kasa için tek kriterim soğutma performansının iyi olması. Görünüş ışık vs. önemli değil. Başlarda Sharkoon TG4 düşünüyordum ancak bütçem el vermeyecek gibi.
Güç kaynağı 550W veya 600W düşünüyorum kaliteli ama ekonomik olması önceliğim.
Monitör olarak ise oyunlarda ( Özellikle FPS tarzı ) takılma vs yapmayacak orta halli bir ürün arıyorum.
Kasaya 250, güç kaynağına 250 ve monitöre 550 tl verebilirim. Tabi bu fiyatlar toplamı değişmedikçe kendi arasında azalıp artabilir birinden kısıp diğerine ekleyebiliriz. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı