Ryzen 5 2600 ve GTX 1070 Sistem Toplama

High Power gibi bir markaya neden Veverest, Frisby muamelesi yapıyorsunuz anlamadım. Gayet de kaliteli bir PSU, değişmeye hiç gerek yok. İçin rahat etsin diye forumda biraz araştırma yapabilirsin High Power markası hakkında.

Kasayı kendimde kullanıyorum ve sıkıntısını görmedim. Hava sirkülasyonu olsun kablolaması olsun gayet başarılı. Önde 2 fan içeri üflerken üstteki 2 fan ve arkadaki tek fan içerdeki sıcak havayı dışarı atıyor.

Genel olarak sistem iyi ve dengeli olmuş. Güle güle kullanın.

Foruma trollük yapmak için mi kaydoldun acaba? Ezmeye çalıştığın PSU'yu Frisby, Gamepower, Everest gibi merdiven altı üretim yapan markalarla karıştırma.

Çamur attığın marka, birçok W değerinde dünyada ilk 80+ Gold ve 80+ Platinum sertifikalarını almış bir PSU üreticisi. Ayrıca bugün endüstriyel anlamda da miningçiler için de PSU üretiyor. Donanımında aktif PFC devresini kullanıyor. 6 kademeli kısa devre, gerilim, güç, akım ve sıcaklık korumasına sahip. Kapasitörleri Japon kapasitörler.

Ayrıca yine çamur attığın bu şirket; OCZ, Thermaltake, Enermax ve Lian Li için de OEM güç kaynağı üretimi yapıyor

Dostum cok tesekkur ederim icim rahatladi bi nebze. Suan sistemim yanacak hissiyati verdi daha kurmadan burnuma yanik kokulari gelmeye baslamisti bile
Teşekkür ederim hocam güzel yorumlariniz icin sağolun ☺

Dostum cok tesekkur ederim icim rahatladi bi nebze. Suan sistemim yanacak hissiyati verdi daha kurmadan burnuma yanik kokulari gelmeye baslamisti bile

Dostum rica ederim. Lütfen böyle insanlara prim verme. Ben Seasonic gibi sağlam bir markadan sonra, High Power'a geçiş yapmış bir insanım. Eğer basit ve tehlikeli bir PSU üreticisi olsaydı, şu an sıfırdan toplamaya kalksam 10.000 TL'den aşağı bir bütçede toplayamayacağım sistemimi gidip de High Power'a emanet etmezdim.

Sistemimde overclock dahi yaptım. Herhangi bir sıkıntı yok. Zaten PSU'nun teknik verileri ve kullandığı parçaların kalitesi ortada.

Bu firma birçok tanınmış ve prestijli markaya PSU üretimi yapıyor. İçin rahat olsun.

@Viktor R3znov
Yorumumu okursanız bütçesi varsa daha iyisini almasını öneriyorum, tam modüler ve en az gold sertifikalı. Ayrıca aynı şekilde fiyat bandına bakınca bütçeye göre alınabilecek bir kasa. Ben hiçbir şekilde bir markayı kötülediğimi düşünmüyorum.

High Power'ın da tam modüler ve en az Gold sertifikalı PSU'ları var. Sen açıkça markayı kötülüyorsun. Öyle olsa sistemi emanet edeceğin PSU için kafan rahat olmalı v.s. laflarına girişmezdin.

Konuyu açan arkadaş için:

PSU'nun tam olarak modelini öğrenebilir miyim? İnternetten linkini atabilir misin?

Ayrıca anakartın nedir? Konuda göremedim.

Psuyu biraz arastirdim ve genel olarak technopatta olumsuz yorumla karşılaşmadım. Keza kasa içinde aynı şekilde bu fiyat araliginda alinacak güzel hoş kasalardan ici genis rahat, hava akisi iyi olması yorumunda bulunmuş coğu kişi. Bende gtx 1070 li toplayacaktim fakat black fridayden yardim aldım. Teşekkür ediyorum yorumun içinde. ☺
Anakart b450 gaming plus atx msi
link: CjwKCAiAlvnfBRA1EiwAVOEgfIoZ2QEsd_vrscggbIz1feeLxUU9MysSFRObNaCqiSmvz8ViYzm0zhoCp7QQAvD_BwE
Tam atamamışım High power 750 w 80+ bronze yazinca google da ilk sirada hepsiburada urunu ve kutusunda 85+ yaziyor onun nedenini bilmiyorum.

Ekleme: Anakartını gördüm. MSI B450 Gaming Plus'mış. Güzel bir seçim yapmışsın. 2. nesil Ryzen'lar için üretilmiş, yeni nesil bir anakart. Overclock yapmaya da fazlasıyla müsait. Kendim 1. nesil Ryzen'lar için üretilmiş MSI B350 PC Mate'i kullanıyorum. Memnunum ve BIOS güncellemesi konusunda sağlam destek veriyorlar. Soğutması ve malzeme kalitesi de üst seviyede.

İşlemci seçimin de güzel. Şu an kullandığım Ryzen 5 1600'ün 2. nesili olan ve 1080p performansı daha da iyileştirilmiş bir işlemci. Ekran kartını çok rahat besleyecek buna emin olabilirsin. Normalde 2K bir monitör önerecektim fakat verdiğin bütçe aralığına 1080p, kaliteli bir monitör alman daha mantıklı olacak. Hem de FPS değerlerin daha yüksek olmuş olur ve Ryzen 5 2600'ün iyileştirilmiş 1080p performansı da düşünüldüğünde kötü bir seçim olmaz.

RAM'leri çift kanal seçmen yerinde olmuş. Ryzen bir sistemi çift kanal bellek çalıştırmak en iyi performansı verecektir. Ayrıca yanılmıyorsam anakartınla da uyumluluk listesinde yer alıyor.

Kasa konusunda içinde hiçbir şüphe olmasın. O kasanın Pro olmayan, ilk versiyonunu kullanıyorum. Boyasında herhangi bir atma v.b. problem yok ve hava sirkülasyonu muazzam. Ek olarak Pro modelinde yan cam panel geliştirilmiş ve daha geniş, estetik bir görüntü sunuyor.

SSD ve HDD seçimlerin de fena değil. SSD fiyatları düştüğünde, ilerleyen evrelerde 512 GB'a yükseltirsin.

Sonuç olarak sistemin güzel. Hayırlısıyla kullan. Sen PSU'nu belirtirken ben de sana bir monitör bakayım. Birazdan yine yazacağım.

Dostum teşekkürlerimi sunuyorum gönül isterdi ki daha iyi parçalar alayım fakat bütçe konusu 50 100 lirayi bile dusunmeme sebep oldu. Önerini bekliyorum sağolasın
High Power 750W 80+ Bronze 56A@12V Power Supply Fiyatı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…