Çözüldü Ryzen 5 2600 ve GTX 1070, The Witcher 3 Novigrad'da Düşük FPS

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mustafa.D

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, ben yeni bir sistem topladım sistemimin özellikleri Ryzen 5 2600, MSI B450M GAMING Plus, EVGA GTX 1070,2X8 GB 3200 MHz Crucial DDR4 RAM ben bu sistemle Witcher 3 oynuyorum. Oyun orijinal Steam'den aldım, Windows'da lisanslı ve son güncellemelerin hepsi yüklü fakat oyundaki Novigrad şehri özelinde bir FPS sorunum var. Novigrad şehrine girdiğim andan itibaren FPS'im 40 civarına düşüyor ne kadar kalite ayarlarıyla oynasam da bu sorun düzelmedi, düşük ayarlarda da 40 FPS civarı alıyorum, yüksek ayarlarda da aynı şekilde 40 FPS alıyorum. Bu sırada GPU kullanımı 40 50 civarlarına düşüyor. Novigrad dışında her şey Ultra'da iken 1080P çözünürlükte 70 80 FPS civarı alıyorum düşükte ise 100 ve üstü FPS'ler alıyorum ve GPU kullanımı sürekli yüzde 99 100. İnternet'te bu konu hakkında çok araştırma yaptım fakat bir sonuca ulaşamadım yardımcı olursanız çok sevinirim.

Çözüm
Geç cevap verdiğim için kusura bakma uyarı almıştım da. Dediğin gibi yalnız değilim fakat o sayfalarda önerilen her şeyi yaptım. Hairworks özelliği de zaten bende hali hazırda kapalı , sorunda sistemle ilgili değil bu oyundan başka hiçbir oyunda böyle bir sorunla karşılaşmıyorum. Bu arada bu geçen sürede Ryzen 5 2600 , MSI B450M GAMING Plus, ASUS GTX 1060 3GB sahibi bir arkadaşım ile birlikte aynı save dosyası, aynı yerler ve aynı ayarlar ile deneme yaptık o benim 45 aldığım yerde 60 65 FPS alıyor ki benim ekran kartım ondan daha iyi. Bir bilen yardımcı olursa çok sevinirim aklıma gelen her yolu internet'te yazan bütün çözümleri denedim ama hala çözüm bulamadım.
Çözüldü.

Arkadaşlar merhaba buna benzer bir sorun yaşayacaklara yol göstermesi açısından bunları yazıyorum. Ben sistemi aldığımda eski Windows 10 un kurulu olduğu diskim'le kullanmaya devam etmiştim format atmadan, yeni sistemin bütün güncellemelerini temiz bir şekilde yapmama rağmen bu sorun baş göstermişti. Bende dün gece sıfırdan temiz bir Windows 10 1903 yükledim ve sorunum çözüldü. Şu anda aynı ayarlarla Novigrad da 100 FPS'in üstünde alıyorum. Yardımcı olan arkadaşa teşekkür ederim.
Geç cevap verdiğim için kusura bakma uyarı almıştım da. Dediğin gibi yalnız değilim fakat o sayfalarda önerilen her şeyi yaptım. Hairworks özelliği de zaten bende hali hazırda kapalı , sorunda sistemle ilgili değil bu oyundan başka hiçbir oyunda böyle bir sorunla karşılaşmıyorum. Bu arada bu geçen sürede Ryzen 5 2600 , MSI B450M GAMING Plus, ASUS GTX 1060 3GB sahibi bir arkadaşım ile birlikte aynı save dosyası, aynı yerler ve aynı ayarlar ile deneme yaptık o benim 45 aldığım yerde 60 65 FPS alıyor ki benim ekran kartım ondan daha iyi. Bir bilen yardımcı olursa çok sevinirim aklıma gelen her yolu internet'te yazan bütün çözümleri denedim ama hala çözüm bulamadım.
Çözüldü.

Arkadaşlar merhaba buna benzer bir sorun yaşayacaklara yol göstermesi açısından bunları yazıyorum. Ben sistemi aldığımda eski Windows 10 un kurulu olduğu diskim'le kullanmaya devam etmiştim format atmadan, yeni sistemin bütün güncellemelerini temiz bir şekilde yapmama rağmen bu sorun baş göstermişti. Bende dün gece sıfırdan temiz bir Windows 10 1903 yükledim ve sorunum çözüldü. Şu anda aynı ayarlarla Novigrad da 100 FPS'in üstünde alıyorum. Yardımcı olan arkadaşa teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Çözüm
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı