Ryzen 5 2600 ve GTX 1070 Ti sistem düşük oyun performansı

Arkadaşlar sistemi yeni topladığımdan AC Origins'i crackli indirip oynama kararı aldım. Onun dışında The Witcher 3 ve benzeri oyunlarım var ve orijinaller. Sadece nasıl bir performans alacağımı merak ettim. Bitireceğim bir seri değil ki, 1070 Ti'lı PC aldığım için paramın bol olduğunu düşünen arkadaşlar var. Ben size diyebilir miyim, siz bana bunları diyosanız paranız boldur. Her çıkan oyunu alsanıza, bunu ben nasıl size diyemiyorsam sizin de bunu söylerken biraz düşünmeniz gerek. Ben de korsan hastası bir insan değilim. Orijinalini alıp o şekilde değerlendirip size soru sormayı tabii ben de isterdim üstelik yeni çıkacak AC Odyssey için kim 300 TL ve üzeri para verir, merak içerisindeyim. Ne de olsa bir Witcher ya da Battlefield değil. Teşekkürler cevaplarınız için.
Oyun fiyatları çok pahalı hemfikirdeyim. Fakat Steam'da indirimleri takip ederek istediğiniz oyunları indirime girdiğinde alabilirsiniz. Korsan oynasanız bile oyun indirime girdiğinde vs. oyunu alıp hakkını verebilirsiniz. Korsan oynadığınız için kötü biri olmuyorsunuz. Kim oynamıyor ki? Kolay gelsin.
Artık bıkmadınızmı şu korsan oyunlardan ? GTX 1070 Ti sistem topluyabiliyorsanız oyun alamıyorsanız GTX 1070'e indirip Ti ile normal arasındaki fark ile oyun alın.
Görende bütün paranı oyuna yatırıyorsun sanacak. Tamam korsana teknik destek yokta bu atar nedir? Sanki hiç korsan oynamadınız.

Son düzenleme:
Sorun ram yetmezliğinden kaynaklanıyor. Amd işlemcilerde ram çok önemlidir. Ciddi oranda performans artışı sağlıyor. Günümüzde 8gb ram malesef yeterli olmuyor. 8x2 16 gb 3200mhz ram almanızı tavsiye ederim. Performansa etkisini göreceksiniz fps drop olmaz daha stabil çalışır.

Sorun ram yetmezliğinden kaynaklanıyor. Amd işlemcilerde ram çok önemlidir. Ciddi oranda performans artışı sağlıyor. Günümüzde 8gb ram malesef yeterli olmuyor. 8x2 16 gb 3200mhz ram almanızı tavsiye ederim. Performansa etkisini göreceksiniz fps drop olmaz daha stabil çalışır.
Anladım fakat MSİ After Burner değerlerine göre ortalama bu söylediğim oyunlarda 6 maximum 7 GB RAM kullanılıyor yine de faydası olur mu diyorsunuz.

Anladım fakat MSİ After Burner değerlerine göre ortalama bu söylediğim oyunlarda 6 maximum 7 GB RAM kullanılıyor yine de faydası olur mu diyorsunuz.
Ben daha önce 8gb kullandım. Amd işlemciler intel işlemciye göre ram durumuna göre daha fazla performans veriyorlar. Bi oyun atıyorum. 8gb ram istese bilgisayarın kendi kullandığı ram belliği zaten size asıl 8gb ram verimli kullandırmıyor. Rise of the tomb raider oyununda 8gb ram varken kendini 5 ila 6gb ram kullandırma ya izin veriyor. Fakat sistemde 16gb ram olduğunda oyundaki ram kullanımı artıyor. Oyun bu sefer 7 ile 8 gb ram kullanıyor. Bu şekilde daha rahat çalışıyor. Ben kendim bu şekilde çözdüm sorunu.

Benim oyunlarım orjinal fakat benim de benzer sorunlarım var. Sebebini hala bulamadım. Benchmarklarda olması gereken puanı alıyorum fakat oyunlarda düşük FPS sorunuyla karşılaşıyorum.

Gerçekten garip bir durum yakın zamanda zaten aynı RAM den bir tane daha almayı planlıyorum fakat performans konusunda Ryzen 5 2600 ve GTX 1060 6 GB ile neredeyse aynı performansı alıyorum AC Origins ve benzeri oyunlarda daha da az FPS aldığım söylenebilir fakat benim ekran kartım GTX 1070Tİ oldukça garip anlayamadığım bir sorun.
Arkadaşlar şu anda BF1 Orjinal oynuyorum başta 1080p ayarlarda 50-70 FPS aralığında oynuyordum GPU kullanımı %80 i geçmiyordu bende bir tavsiye üzerine 1440p ye alıp denedim %99 u gördüğüm oluyor fakat 55-65 FPS aralığında oynuyorum ancak internetten gördüğüm kadarıyla aynı sisteme ya da benzer sisteme sahip kişiler 100 fps e kadar çıkabiliyor her türlü görüşünüze açığım teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı