Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarımı 7 ay önce aldım. R5 2600 işlemci, GTX 1660 ekran kartı, 500 GB SSD ve yanlış hatırlamıyor isem B450M-K anakarta sahibim. Sorunum şu; örneğin Assassin's Creed Odyssey oynarken sabit 60 FPS alıyorum fakat orta grafiklerde. Ama köye girerken falan anlık FPS düşmesi oluyor, 1 saniye bile sürmeden düzeliyor fakat canımı sıkmaya başladı bu durum. Ve daha garip bir şey var; diyelim Ultra'ya çektim grafikleri, o zaman da sabit 45'lerde falan geziyor FPS. Fakat köye girince falan yine FPS düşüyor. Sizce sorun ve sıkıntı nedir? Acaba ekran kartımda problem mi var? Çünkü grafik ayarlarına girdiğimde 6 GB'nin sadece 2500'ü kullanılıyor. Acaba sistemim çok mu yetersiz? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Ben de Odyssey'de çok sorun yaşıyorum, işlemci isteyen bir oyun ve 2600 bu oyun için düşük kalıyor. Benim de işlemcim 2600 ve değiştirmeyi düşünüyorum. 8 GB RAM az, çift kanal 16 GB'a geçmenizi öneririm. GTX 1660 ise çok güçlü bir kart değil Ultra'ya çekmek gibi çılgınlıklar yapmanızı tavsiye etmem
kısaca ilk sorun önce işlemci ikinci olarak RAM diyorum.
Yardım için teşekkür ederim herkese fakat işlemci falan sıkıntı ya da RAM sıkıntı çıkartıyor olsa neden köy hariç sabit 60 FPS veriyor oyun. Yani sistem gereksinimlerini falan karşılıyor diye düşünmüştüm. 1 tane daha RAM alacağım ileride 16 GB'lik fakat işlemci falan alamam durumumdan ziyade zaten bu PC'yi yeni aldım. Ama teşekkür ederim yine de.
Köylerde çok fazla hareket ve obje mevcut. O yüzden sıkıntı yaşıyorsunuz. Aynı işlemci ve ekran kartına (O.C. versiyonu) sahibim. Oyun içerisinde 60FPS altına düşmüyorum (yüksek ayarlar). 2x8 GB çift kanal RAM kullanıyorum. Oyun da SSD'ye kurulu.
Yardım için teşekkür ederim herkese fakat işlemci falan sıkıntı yada ram sıkıntı çıkartıyor olsa neden köy hariç sabit 60 fps veriyor oyun . Yani sistem gereksinimlerini falan karşılıyor diye düşünmüştüm . 1 tane daha ram alıcam ilerde 16 gb lik fakat işlemci falan alamam durumumdan ziyade zaten bu pc yi yeni aldım . Ama teşekkür ederim yine de .
GTA oynarsan aynı şeyi hissedeceksin. Şehirden çıkınca daha akıcı olacak oyun şehire girince zaten FPS düşecek ama sen üstüne üstlük dropta yiyeceksin. Bilgisayara ayıracak bütçeniz olunca ilk iş olarak bir RAM daha alın.
Yardım için teşekkür ederim herkese fakat işlemci falan sıkıntı ya da RAM sıkıntı çıkartıyor olsa neden köy hariç sabit 60 FPS veriyor oyun. Yani sistem gereksinimlerini falan karşılıyor diye düşünmüştüm. 1 tane daha RAM alacağım ileride 16 GB'lik fakat işlemci falan alamam durumumdan ziyade zaten bu PC'yi yeni aldım. Ama teşekkür ederim yine de.
Kardeşim elinde çok güçlü bir sistem var ama 8 GB yetersiz kaldığı için FPS drobu yiyorsun sadece RAM'in yanına bir 8 GB daha tak düzelir eğer XMP açmadıysan BIOS'tan aç ama alacağın RAM'in aynı MHz ve CL değerlerine sahip olmasına dikkat et bulabilirsen aynısından al. İşlemcin ve ekran kartın gayet güçlü fazla aldırma.