Ryzen 5 2600 ve GTX 1660 Ti sistem nasıldır?

Alacağım sistem nasıl? Öncelikle fiyatı fazla olabilir ama sorunsuz, ısınma olmayan sistem istedim.
  • Ryzen 5 2600
  • Asus TUF B450M-PRO GAMING DDR4 3533 MHz (OC)
  • Asus Rog Strix 1660 Ti OC
  • Corsair 2x8GB(16GB) 3000 Mhz DDR4 CL16 Ram
  • XPG SX8200 Pro 512 GB M.2 SSD
  • Cooler Master MasterBox MB511 RGB 650W 80+ Temperli Cam

Fiyat: 5910 TL.

Monitör olarak da SAMSUNG 24" CFG73 alacağım. mMnitörü yarın sistemi de vizelerden sonra almayı düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem güzel herhangi bir parça değiştirmenize bence çok gerek yok. Sadece vizelerden sonra demişsiniz, madem bekleyeceksiniz indirim olmasını da bekleyin. 11.11 indirimleri olsun, Kara Cuma indirimleri olsun, Aralık ayında Noel öncesi indirimleri olsun alışveriş mevsimine giriyoruz, KDV indirimlerinde falan 5900 değil 5400 civarına bile toplarsınız şu sistemi. Buna çok yakın bir sistemi 1 ay önce 5500'e topladım Vatan'dan, bu sistemi toplasam 5300 olurdu. O yüzden acele etmemenizi tavsiye ederim.

Hem soğutma hem PSU olarak MB511 daha iyi duruyor.
Bütçe nedir? Ona göre daha iyi öneri yapayım.

parça değiştire değiştire 1 ayda buraya geldim acele etmeyeyim o zaman teşekkürler

Yalnızca anakartı MSI Mortar olarak değiştirmenizi önerebilirim. MSI kartlar özellikle soğutma konusunda Asus kartlardan daha iyi bence. Mortar da B450M seviyesinin en başarılı kartlarından biri, M serisi olmasına rağmen dolu bir kart, bileşenleri üst düzey kalitede.

Ben olsam R5 2600 yerine 12 nm R5 1600 alırdım. Aynı performansı veriyorlar. Kalan parayla da RTX 2060 alırdım.

Rog Strix 1660ti maksimum 58-60 derecelerde çalışıyorken fiyatı ona yakın alt seviye bir RTX 2060 70-73 dereceleri görecek. Arkadaş sorunsuz ve serin bir sistem istemiş, 6-7 FPS için kartın 10-15 derece daha sıcak çalışmasını göze alıyorsanız evet 2060 alın.

Asus TUF B450 Plus gaming kullanıyorum yaz sıcağinda bile 38° yi geçmedi.
3-4 yıldır yaz aylarında dışarısı 30 dereceyse odam 45 derece oluyor ısınma problemi kesinlikle istemiyorum.
O zaman bu sistem olmuş. Bir tek işlemci ekstra soğutucu isteyebilir ama çok zannetmiyorum.

Asus TUF B450 Plus gaming kullanıyorum yaz sıcağinda bile 38° yi geçmedi.

O zaman bu sistem olmuş. Bir tek işlemci ekstra soğutucu isteyebilir ama çok zannetmiyorum.

Zaten ben de TUF Plus Gaming kullanıyorum tek fark X470 yonga benimkisi. Sadece kartın malzeme kalitesi beklediğim kadar yüksek çıkmadı. MSI kartlar daha çok tavsiye ediliyor zaten, ben sırf Asus & Ryzen kampanyası yüzünden Asus tercih ettim, yoksa MSI Tomahawk alacaktım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…