Ryzen 5 2600 ve GTX 1660 Ti - Sistemde hafif takılmalar ve LoL Hataları

Ata Gunluk

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Yeni bilgisayarıma UEFI Windows 10 kurdum (deneme sürümü) ve bilgisayarımda hafif takılmalar oluyor. LOL oynarken crash hatası verebiliyor ve 5 ile 7 saniye arası donma yaşadım ayriyetten mavi ekran hatası verdi %0 da kaldı sürekli ve problemin ne olduğunu anlayamadık. Sistem gereksinimlerim:

• Ryzen 5 2600
  • GTX 1660TI
  • 8GB 3000MHz

BIOS ayarlarını vs. hepsini güncelledim.

Bilgisayar yeni olduğu için yaşadığım bu sorunlar içimde bir kuşku yarattı.
Yardımlarınızı bekliyorum...

Son düzenleyen: Moderatör:
HDD veya SSD ne kullanıyorsun ? Sorun onlarda olmasın. Çeşitli programlar ile okuma ve yazma değerlerini kontrol et bakalım bir kere.
SSD: Toshiba 480GB 540yazma/500okuma
HDD: WD 1TB 3.0
Ram'den de kaynaklanabilir. Farklı bir ram deneyin imkan varsa.
RAM frekanslarına baktım her şey düzgün çalışıyor. Bu problemi sorduğum bilgili kişiler ise bilgisayar yeni, kendini optimize ediyor olabilir dediler.
LoL de istemci ekranında ayarlara gir tam onarımı başlat de muhtemelen düzelecektir düzelmez ise sorun arkadaşın dediği gibi hdd veya ssd de sorun olabilir.
Teşekkür ederim.
HDD veya SSD ne kullanıyorsun ? Sorun onlarda olmasın. Çeşitli programlar ile okuma ve yazma değerlerini kontrol et bakalım bir kere.
Buyur bir test yaptım bu değerler iyi midir?

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    67,7 KB · Görüntüleme: 54
Son düzenleme:
Merhaba. Yeni bilgisayarıma UEFI Windows 10 kurdum (deneme sürümü) ve bilgisayarımda hafif takılmalar oluyor. LOL oynarken crash hatası verebiliyor ve 5 ile 7 saniye arası donma yaşadım ayriyetten mavi ekran hatası verdi %0 da kaldı sürekli ve problemin ne olduğunu anlayamadık. Sistem gereksinimlerim:

• Ryzen 5 2600
  • GTX 1660TI
  • 8GB 3000MHz

BIOS ayarlarını vs. hepsini güncelledim.

Bilgisayar yeni olduğu için yaşadığım bu sorunlar içimde bir kuşku yarattı.
Yardımlarınızı bekliyorum...
Dostum sıkıntın ekran kartı ve işlemci ile değil. AMD sistemlerde çift kanal ram daha iyi performans veriyor. Mhz olarak iyi ama 8 gb yetmiyor kendimden biliyorum. Bende de gta 5 takılıyordu. Sonra 8 gb daha alıp çift kanal yapınca sıkıntı kalmadı.

Dostum sıkıntın ekran kartı ve işlemci ile değil. AMD sistemlerde çift kanal ram daha iyi performans veriyor. Mhz olarak iyi ama 8 gb yetmiyor kendimden biliyorum. Bende de gta 5 takılıyordu. Sonra 8 gb daha alıp çift kanal yapınca sıkıntı kalmadı.
Anladım Doğukan Bey teşekkür ederim tecrübelerinizden dolayı...

Bazı arkadaşlarımda tek kanal 8 GB ram kullanıyor fakat sorun oluşmuyor eğer sistem Apu olsaydı çift kanal çok fark yaratırdı ama sistem apu olmadığından tek slot la alakası yoktur bilgisayar yeni olduğundan olabilir fakat bu çok uzun sürmez bilgisayar bir kaç güne tam performansı yakalayabilir.

Bazı arkadaşlarımda tek kanal 8 GB ram kullanıyor fakat sorun oluşmuyor eğer sistem Apu olsaydı çift kanal çok fark yaratırdı ama sistem apu olmadığından tek slot la alakası yoktur bilgisayar yeni olduğundan olabilir fakat bu çok uzun sürmez bilgisayar bir kaç güne tam performansı yakalayabilir.
Evet Eren Bey araştırdım çift kanal ram olayını. Yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim...

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı