Ryzen 5 2600 ve GTX 1660Ti GPU-CPU Kullanımı ve Anlık FPS Düşüşü

Daha önce laptopda denemiştim ve aynı sorun vardı, onda çözümü bulamadığım için bu sistemi topladım, ama nafile..

Yanlış anlamıyorsam, dizüstü bilgisayarın tamamen farklı, masaüstü bilgisayarın tamamen farklı fakat aynı sorun ikisindede var? Bilgisayarı kullandığın prizler topraklı mı?

Windows sürümleri, güncellemeleri aynı mıydı?

Evet iki sisteme de 1903 UEFI kurdum aynı flash ile, daha sonra tekrar indirerek farklı flashlarla denedim, sonuç aynı.

Sorun Windows kaynaklı olabilir. Yaklaşık bir yıl önce benzer bir sorunun çok daha ağır bir şekilde yaşıyordum. Underclock bile yaptım, sorun Windows kaynaklı çıkmıştı. Sürüm düşürüp, yeni güncellemenin gelmesi ile yükseltmiştim. Bu şekilde çözülmüştü, denemekten zarar gelemz. Birde Ryzen serisi için geçerli mi bilmiyorum, maddiyatım gereği üst kulvarlara çıkabilmem mümkün değil. Bios içerisinde "Cool N Quiet" & "Core C6" modlarının Aktif olmasıda bu soruna sebep olmuştu... Son olarakta, aynı SSD'yi PCi Ex. Adaptör ile kullanıyorum. Bu SSD üzerindede benzer sorunlar yaşadım, ilk olarak SSD kaynaklı olduğunu düşünmemin sebebi buydu.

Eski sürüme dönmeyi denemiştim. 1709 benim için sorunsuzdu ve ona döndüm, çözüm olmadi. Biosu kurcalarken az önce ramlerin CL değerinin 20 olduğunu gördüm. Normalde aldığımda 16 yazıyordu bunun sebebi ne olabilir?

Ramlerin çalışma hızı ile alaklı olarak, CL değerleri değişebilir. Bios güncel mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…