SSD, HDD ve kasa dışında diğer parçaların aynı olduğu bir bilgisayar topladım geçtiğimiz günlerde.
SSD'nizi
860 Evo M.2 500GB ile değiştirmenizi tavsiye ederim, günlük kullanımda o farkı anlamayacaksın. Fiyat olarak hemen hemen aynı olucak. Tercihe göre harddisk'i çıkarabilirsiniz.
MSI'ın sitesinde Tomahawk anakart ile denenmiş ve sorunsuz çalışan ramlerin listesi mevcut.
İşlemciniz Ryzen 5 2600 olduğu için üst kısımdan Pinnancle Ridge seçeneğini seçip öyle arama yapın. Bende aynı anakartı aldım, ram doğrulaması yaparken Raven Ridge seçeneğine göre yaptım, iş işten geçtikten sonra farkettim
Henüz sistemi kurmadım, bugün kasam gelirse sistemi kurup öyle bilgi veririm.
Mesela benim aldığım ram ile Ryzen 5 2X00G serisinden bir işlemciyi test edip doğrulayıp o listeye eklemişler. O listede olmadığı için ram uyumsuz anlamına gelmiyor.
Benim aldığım ram bu:
CORSAIR VENGEANCE LPX RED 16GB (2x8GB) 3200Mhz DDR4 CL16 Pc Ram CMK16GX4M2B3200C16R Ram CORSAIR
M.2 SSD, ekran kartı, işlemci, psu, anakartı da en uygun bu siteden bulup aldım.
Burada da B350 TOMAHAWK ile CMK16GX4M2B3200C16R ram arasında sorun yaşayıp sorunu çözen bir arkadaş mevcut.