Ryzen 5 2600 ve RTX 2060 sistem toplama

Aynı kasaya sahibim. Hava sirkülasyonu malesef kötü tavsiye etmiyorum. Hatta test etme şansınız varsa yan cam kapağı açın ve fanların sisteme üflediği hava miktarını eliniz ile kontrol edin daha sonra ön camı açarak tekrar kontrol edin farkı anlayacaksınız. Fanlar hava almadığı için içerideki bütün bileşenlerin sıcaklığı dışarı atılmıyor. Bu sebeple bütün bileşenler RAM'den tutun PSU'a kadar hepsi fazla ısınıyor. Onun haricinde diğer bileşenler gayet güzel. Ek olarak RAM ilave etmeyi düşünüyorsanız kit halinde 2x8 alın. Kasanın kendisine ait PSU çok sesli illa alıcam derseniz kasayı çözümü benim yaptığım gibi ön camın aynısından pleksiglass denen bir malzemeden fan yuvaları delik olacak şekilde yeni bir kapak yapabilirsiniz. Daha sonra 3 adet fan için filtre alıp totalde 30 40 TL gibi bir rakama bu hava sirkülasyonu problemi çözülür. Fakat ben bununlada kalmadım 4 adet 3000 RPM fan aldım. Şu anda sıkıntı yaşamıyorum. Sistemimde sıvı soğutmada var bunuda belirteyim.

Yorumunuz için çok teşekkür ederim peki bu kasa hakkında bri şey biliyor musunuz? AMD R5 2600X-MSI RTX2060 GAMING 6G-MSI B450M PROVDH PLUS-WD 500GB SSD-8GB RAM - Vatan Bilgisayar

Malesef bir bilgim yok. Kasa olarak NZXT marklarına yönelmenizi tavsiye ederim. Ayrıca bu tarz vatandaki toplama sistemlerini genel anlamda tavsiye etmiyorum. Zaten 2060 RTX sistem toplamışlar RAM 8 GB bu resmen sisteme hakarettir. Günümüzdeki oyunlar artık 8 GB RAM 'den daha fazlasına ihtiyaç duyuyor. Ek olarak 2600 X güçlü bir işlemci yine aynı işlemciye sahibim Core Performance Boost diye bir özelliği var bu özellik sayesinde 4.6-4.7 GHZ işlemci hızlarına ulaşan bir işlemci hatta soğutma iyi oldukça bu özellik sayesinde 4.8 GHZ hızlarada ulaştım. Fakat bu özellik açıkken hava soğutma yeterli olmaz. Kesinlikle sıvı soğutmaya ihtiyacınız var.

5500-6000 bandında bu sistemi illa vatana bakmanı gerektirecek bir konu yoksa bir çok yerde toplarsın.

Hazır sistem istersen itopya sinerji inventus teknobiyotik vs gibi sitelerede bakabilirsin güvenilir sitelerdir.

Kafandaki sistem sanırım Ryzen 5 2600 & RTX 2060 üzerineyse tavsiyem 16 GB RAM olması yönündedir. 8GB da bazı oyunlarda yetersiz kalıyor ve takılmalara yol açıyor ve AMD sistemlerde RAM intele göre daha önem arz ediyor.
Ayrıca yeni sistemlerde artık 240 GB SSD minimum kesinlikle olması gerekiyor diye düşünüyorum. Gerekise HDD yi bütçeye göre daha sonra alınmalı.

İtopya ile Vatan Bilgisayar şöyle söyliyeyim 8 GB 16 takarım en fazla 6500₺ le bütçe 16 Gb ram ve HDD ile SSD olmalı benim için

Son olarak bu sisteme kara verdim toplam 5951₺ tutuyor.
Önerilerinize açığım

Son düzenleme:
gayet güzel olması gerekenler.3000 serisi ryzenler çıktı bütçene göre değerlendirelebilir veya beklenip yine 2600x 2700 gibi bir işlemci alınabilir 15 20 güne biraz fiyat düşümleri kampanyalar olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…