Ryzen 5 2600 ve RTX 2080 Darboğaz Yapar mı?

İnanın Warzone'da bütün ayarları denedim ama nafile. Fpsim hep aynı. Fpsim artsın diye oyunun ayarlarını öyle bir düşürüyorum ki 2000li yılların başındaki oyunlara benziyor. Ancak fps artmıyor. Yüksek grafiklere geçince de fps teker teker azalıyor. Acaba bu oyundan kaynaklı bir sorun mudur. Yoksa darboğazı mı işaret eder. Şimdiden bi kuple yazayım sistem bilgilerimi Ryzen 5 2600, RX590, 16 GB Ram, 480 GB SSD, Gigabyte B450M.

Hocam darboğaz değildir o işlemcide ekran kartıda dengeli birbiriyle o sistem bence normal FPS değerleri veriyor YouTube'da vb yerlerde vardır zaten sisteminizi yazıp Warzone testlerine bakın ama sistemde bir sorun yok oyun yüksek grafikli bir oyun 100-80 FPS arası almanız gayet normal o sistem ile Warzone da 144 çıkabileceğinizi zannetmiyorum.

Peki 140 fps için hangi yolu izlemeliyim? Herhangi bir gpu ile alabilir miyim, yoksa cpu'yu da mı değiştirmem gerekir?

Peki 140 FPS için hangi yolu izlemeliyim? Herhangi bir GPU ile alabilir miyim, yoksa CPU'yu da mı değiştirmem gerekir?

GPU değiştirmen yeterli olur 2600 çokda zayıf bir işlemci değil 2060a kadar bir GPU alabilirsin darboğaz yapaz muhtemelen illeridede istersen CPU upgrade yaparsın ama GPU alacaksan 3050 serisini bekle bence.

GPU değiştirmen yeterli olur 2600 çokda zayıf bir işlemci değil 2060a kadar bir GPU alabilirsin darboğaz yapaz muhtemelen illeridede istersen CPU upgrade yaparsın ama GPU alacaksan 3050 serisini bekle bence.

Biraz baktım da onun da çıkmasına 1-2 ay var gibi duruyor. Ben kendi ekran kartımı bu hafta satarım, ancak 2 ay kartsız sabredebilir miyim bilmiyorum. İşin kötüsü kart stokları da tükenmiş vaziyette, ikinci el piyasasında bile bulunmuyor. Bu arada 2600'den 3600'e yükseltmek çok uzun vadeli bir hamle olur mu. Değer mi sence?

1.si 2600'den 3600e yükseltmek evet mantıklı ve iyi bir hareket olur genel anlamda düşük bütçede Ryzen pek önerilmiyor ancak Intel'e geçersen anakartta değiştirmen gerekir ve bütçen anladığım kadarıyla dar bu yüzden 3600a geçmek güzel bir performans artışı yaşatırsana onda tamamız. Gelelim 2'ye bence kartını satma 2 ay değil bu durum 1 sene bile sürebilir tamamen Ethereum madenciliğine bağlı şu an her şey o düşmeden piyasada ekran kartı olmazda kalmazda bulunmazda kişisel görüşüm bir süre daha idare et en azından stoklar toparlanana kadar o zaman satarsın ekran kartını evet belki daha ucuza gider şimdi satsan çok daha fazlaya satarsın ama 2 ayda kartsız kalabilirsin 1 senede seçim senin bunları göz önüne alarak kararını ver.

2 ay bile sabredemem ben, 1 yıl ihtimali varsa hayatta satmam. Kartım zaten biraz sesli ve ısınan bir kart, oyun için ilerde alan olur mu bilmiyorum. Hazır miningciler yüzünden para ediyorken satayım düşüncesindeydim. 3200 tlye rahat gider benim kart. O paranın üstüne koyup 4000-5000 tl civarı ikinci el gpu bulamaz mıyım acaba? Sahibinden, letgo gibi yerlerde?

Dediğin fiyatlara satarsan çok çok iyi üstüne biraz daha ekleyip 3060 gibi çok güçlü bir kart alabilirsin stoklar düzelince ama şu an tamamen şans işi nisan gibi düzelecek stoklar diyorlar ama düzelse bile miningciler yüzünden kalmaz hiçbir şey karar senin ben olsam satardım bir süre sabredip üstüne biraz daha koyup belki 6 7 sene her oyunu oynatacak bir kart alırım 3060 yani.

Şu an hiçbir şey bulamazsın 2. el 3060 Ti vb 10.000TL'ye satılıyor 5.500 TL'lik kart karar senin ama bence satıp bir süre sabret hatta satabiliyorsan ufak ufak yoklayıp fiyatı arttırıp sat.
Ama kişisel görüşümü soracak olursan bence 2 3 ay civarlarında düzelecek her şey ETH bir anda 2018'deki gibi düşecek herkes kartlarını satmaya başlayacak stoklar gelecek 3 ay civarlarında düzelmesini bekliyorum ama dediğim gibi uzamasıda muhtemel.

Bahsettiğin kart çok iyi ve şu an Sahibinden'de 7600'e satılıkmış. Ancak bu kartı alsam R5 2600 ile darboğaz yaşarım. Benim sanırım CPU'yu da satmam gerekecek öyle görünüyor... Bu arada ikinci el CPU alımı GPU'dan daha riskliymiş diye duydum, olabildiğince sıfır CPU almaya yönelin diyorlar, doğru mu?

Doğru CPU'yu 0 al bence,2.si ise 7600 TL hikaye hocam 7600 TL'ye 2. el 3080 alınıyor hatta 600 daha koysan 0 alınıyor şu an 3.500TL'lik kart 9.000TL şu anki piyasaya bakma 3060 Ti normal fiyatı 5-5.5 arasında 2. el 4.2 civarlarına bulabilirsin bence kartını sat ve sabretmeye başla ama dediğim gibi sana kalmış RX 580 için o kadar para stoklar düzelince kimse vermez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…