Merhabalar başlıktada belirttiğim gibi günlerdir nedenini bulamadığım bir sorunum var. 1 en geç 2 hafta önce anakart işlemci ve RAM değişimi yaparak AMD'ye geçtim.
Sorun garip şekilde ne zaman olacağını kestiremedim her an meydana geliyor. Masaüstünde veya herhangi basit bir şekilde tarayıcı açıkken sitelerde dolanırken dahi sistem kendini kapatıyor. Bazen ekranın görüntüsü gidiyor kasa çalışmaya devam ediyor. Bazen ise ekran açık kalıyor fakat tepki vermiyor reset atmak zorunda kalıyorum. Oyunlarda ise hiç bu durum başıma gelmedi fakat oyunlarda GPU kullanımı sürekli dalgalanıyor. Yüzde yüz iken aniden sıfır sonra tekrar yüzde yüz.
Günlerdir aklıma gelen her şeyi denedim ama sonuç alamadım ve size sormak istedim.
Sistmede sadece anakart RAM ve işlemci değişti geri kalanlar önceki sistemde de kullanıldı fakat hiçbir zaman böyle bir sorun yaşamadım. Mavi ekran dahi almadım yıllarca.
Event viewer'i incelersen sorunun kaynagini bulman kolaylasabilir (turkcesi olay gunlugu falandi sanirim eski windowslarda). Ben de anakart, islemci ve psu guncelleyip intel'den AMD'ye gecis yapmistim ve sistem beklenmedik anlarda donup 5sn sonra falan kendine geliyordu. Event viewer'i biraz inceleyince sorunun AMD'nin kendine ozel ayarladigi sistem guc ayari yuzunden oldugunu farketmistim mesela. Sorunlarimiz farkli gibi durdugu icin nasil cozdugume girmek istemiyorum, bosu bosuna zamanini calmak istemem
Event viewer'i incelersen sorunun kaynagini bulman kolaylasabilir (turkcesi olay gunlugu falandi sanirim eski windowslarda). Ben de anakart, islemci ve psu guncelleyip intel'den AMD'ye gecis yapmistim ve sistem beklenmedik anlarda donup 5sn sonra falan kendine geliyordu. Event viewer'i biraz inceleyince sorunun AMD'nin kendine ozel ayarladigi sistem guc ayari yuzunden oldugunu farketmistim mesela. Sorunlarimiz farkli gibi durdugu icin nasil cozdugume girmek istemiyorum, bosu bosuna zamanini calmak istemem
Bugün memtest86 yapmıştım fakat herhangi bir sorun çıkmadı. OCCT 3D testini yapıp sonucu burada paylaşırım fakat testte hangi kısmı seçip testi başlatmalıyım?
Olay Gunlugu icin baslat menusunu acip "event viewer" yazarsaniz bulabilirsiniz. Sistem dili Ingilizce bende o yuzden Turkce'sinden emin degilim.. Girdikten sonra "Error", "Warning" ve "Information" kisimlarinda hata en son ne zaman olustuysa o saat dilimine gore goz atin. Ornegin, dun bu sorunu yasadiysaniz 24 saat kismi altindaki hatalara bakin. Benim tahminim kaynagi "ESENT" olan bir hatanin bu sorunun sebebi olabilecegi. Suan evde olmadigim icin malesef sorunumu cozen makalenin linkini bulamadim, ama bulursam guncelleyecegim bu mesaji.
Malesef yok hocam Error 0 yazınca sorun yok diye almamıştım. Bu arada Olay günlüğüne baktım ve sistemin kilitlendiği zamanlardaki hata ismi şu şekilde.
Olay Gunlugu icin baslat menusunu acip "event viewer" yazarsaniz bulabilirsiniz. Sistem dili Ingilizce bende o yuzden Turkce'sinden emin degilim.. Girdikten sonra "Error", "Warning" ve "Information" kisimlarinda hata en son ne zaman olustuysa o saat dilimine gore goz atin. Ornegin, dun bu sorunu yasadiysaniz 24 saat kismi altindaki hatalara bakin. Benim tahminim kaynagi "ESENT" olan bir hatanin bu sorunun sebebi olabilecegi. Suan evde olmadigim icin malesef sorunumu cozen makalenin linkini bulamadim, ama bulursam guncelleyecegim bu mesaji.
Malesef yok hocam Error 0 yazınca sorun yok diye almamıştım. Bu arada Olay günlüğüne baktım ve sistemin kilitlendiği zamanlardaki hata ismi şu şekilde.
Teşekkürler buldum ve konuya ekledim . Pekala o zaman sizden bilgi bekliyorum makale için.
Iste bu ekranda uyarilari tek tek inceleyip aciklamalarini okumanizi oneririm, dedigim gibi "ESENT" kaynakli bir sorun varsa disk kaynakli bir sorun olma ihtimali var.