Ryzen 5 2600 ve RX 580 sistem donma problemi

Kemal Arslan33

Kilopat
Yer
KUŞADASI
Daha fazla  
Arkadaşlar ben 2 gün önce yeni bir bilgisayar aldım. Ama donmaya başladı (ekran sabit kalıyor klavye, mouse hareket etmiyor) yeniden Windows kurdum ama o da fayda etmedi. Bu arada sistem;
  • MSI B450M PRO-VDH Plus
  • ASUS ROG STRIX RX580 8 GB
  • Crucial Ballistix 2X8 Dual kit RAM
  • Toshiba OCZ SSD 480 GB
  • Xigmatek Aurora 240 mm sıvı soğutucu
  • Ryzen 5 2600
Bu kadar şimdiden teşekkürler.

1.PNG 2.PNG 3.PNG

Islemci isisini kontrol edin. Normal cikarsa RAM'leri tek tek test edin. Donma yogun islemlerde mi oluyor, oyunlarda mi ya da masaustunde de olabiliyor mu? Live CD ile acip kontrol edebilirsiniz donup donmadigini. Ayrica kullandiginiz Windows'un "Olay Goruntuleyici"sine bakin. Orada sorun cikaran durum raporlaniyor olabilir.

RAM'i tek kanal çalıştırmayı deneyin, format attığınızda düzelmediğine göre sorun diskte de olabilir eğer başka bir donanımda deneme şansınız varsa en garantili yok tüm parçaları tek tek değiştirip sorunlu parçayı tespit etmek olacaktır.

Arkadaşlar ben 2 gün önce yeni bir bilgisayar aldım. Ama donmaya başladı (ekran sabit kalıyor klavye, mouse hareket etmiyor) yeniden Windows kurdum ama o da fayda etmedi. Bu arada sistem;
  • MSI B450M PRO-VDH Plus
  • ASUS ROG STRIX RX580 8 GB
  • Crucial Ballistix 2X8 Dual kit RAM
  • Toshiba OCZ SSD 480 GB
  • Xigmatek Aurora 240 mm sıvı soğutucu
  • Ryzen 5 2600
Bu kadar şimdiden teşekkürler.

Eki Görüntüle 436594Eki Görüntüle 436595Eki Görüntüle 436596
acaba ssd den mi kaynaklanıyor. hdd veya başka ssd ye kurup dener misiniz ?

Islemci isisini kontrol edin. Normal cikarsa RAM'leri tek tek test edin. Donma yogun islemlerde mi oluyor, oyunlarda mi ya da masaustunde de olabiliyor mu? Live CD ile acip kontrol edebilirsiniz donup donmadigini. Ayrica kullandiginiz Windows'un "Olay Goruntuleyici"sine bakin. Orada sorun cikaran durum raporlaniyor olabilir.
İşlemci ısısı iyi onda sorun yok. Sıklıkla oyunlarda ama masaüstünde de oluyor. Windows olay görüntüleyici de nereye bakmalıyım?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı