Ryzen 5 2600 ve RX 580 Sistem Nasıldır?

Murat Caner

Kilopat
Daha fazla  
Yakın zamanda bir sistem topladım sizce iyi mi ? Yorumlarınızı alırım.
  • İşlemci: Ryzen 5 2600
  • Ekran kartı: Sapphire Nitro+ RX 580
  • Anakart: Gigabyte B450m DS3H
  • Kasa: Raidmax Alpha Prime
  • HDD: Eski 500 GB'lik
  • RAM: G.Skil Aegis 8 GB 3000 MHz
  • PSU: High Power 600 85+ bronz
Fiyat:3600₺ sizce nasıl?
Not: Parçaların hepsi sıfır.
IMG_1720.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir Ankaralı olarak kasa "pavyon" gibi olmuş denebilir. RX 580 yerine RX 570 tercih edip bir SSD tercih ederdim bu sisteme, yarın bir gün Ryzen 7 ye geçiyorum derseniz ve bir ekran kartı daha eklerseniz ya da 1080 gibi bir şey PSU yetersiz kalabilir. Şu an için güzel bütçe, güzel kasa. İyi oyunlar :)

''Oo patlıyorsun abisi ışıklı mışıklı.'' modunda bir kasa olmuş denilebilir. 3600 TL'ye Black Friday'dan aldınız herhalde.
İşlemciyi Amazon'dan (US) yaklaşık 1056 TL gibi fiyatlara aldık. RX 580 yanlış hatırlamıyorsam Black Friday'den önce HB'de yapılan KDV indiriminde 1200 TL gibi bir fiyata satın aldık. Kasa 11.11 den 250 TL. RAM ve anakart Nanakatalog'tan aldık. Arkadaşım sistem almaya karar verdiğinde dolar yaklaşık 6.20 - 6.15 civarlarındaydı. İlk başta APU ile başlayan sistem yavaş yavaş buna dönüştü. Az uğraşmadık bunları toplarken -montaj değil- her gün indirim kovaladık, planlar yaptık falan filan. 2 - 2.5 ayda bu canavarı tamamladık. Kendisi şuan çok mutlu ve oyunlarını yüksek FPS değerleri ile oynuyor. :)

Son düzenleme:
@YaRXoh İyi hayırlı olsun ne diyelim hocam. Bende Ryzen 2600 ve RX 580'li sistem dizecektim güya :)
Senin konuyu banlı olduğum zaman görmüştüm, sevinmiştim senin adına. :) 7600M <3 falan atardın, onları RX 580 <3 e çevirirsin diye düşünmüştüm. :) Neden iptal oldu senin iş özel bir durum yoksa anlatır mısın ? :(

@Travis Hocam sürekli onu yazınca yazmayı bırakmıştım. Neyse RX 580 sisteme gelecek olursak:

Şöyle anlatayım: Karne günüydü. Ben takdir almıştım. Eve mutlu mutlu gidiyordum çünkü, takdir alırsam babam bana sistem alacağını söylemişti. Babama takdir aldığımı gösterince çok sevinmişti ve bana sistem alacağını söylemişti. Malum bende sevindim tabi, 7 senelik Laptop'tan seni yeni sisteme geçireceğiz dersen sende sevinirdin :) Neyse aradan bir kaç gün geçti, ama bir sıkıntı vardı. Babamın iş sıkıntısı bulunuyordu. Aslında çok önceden varmış ama bana söylememişler. Neyse ben babama sistemi attım alacak diye düşündüm ancak sistem 5400 - 5700 TL gibi büyük bir rakam olunca ve babamın da iş sıkıntısı olduğu için sistemi alamadı. Şuan halen 7600M ile devam ediyoruz. İşleri düzeldi çok şükür 2019 Mart gibi alacağım dedi ama artık sistem sevgisi falan kalmadı bende. Zaten 7600M <3 baydığı zamanı bu an görmeye başlamıştım.

Yani kısa sözün özü, sistem babamın iş sıkıntısı yüzünden hikaye oldu. Neyse sağlık olsun yapacak bir şey yok. 2019 Mart gibi alacak ama dediğim gibi sisteme karşı duygum kalmadı desem yeridir. Ne güzel P350X'li cıvıl cıvıl kasam olacaktı: (Kasayı P350X gibi düşünün.)
Ekran Alıntısı.PNG

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı