Ryzen 5 2600 ve RX 590 LoL Düşük FPS Sorunu

Dostlar, bu sistemde düşük FPS sorunu yaşıyorum, sebebi nedir?

• Sistem: Anakart: Gigabyte B450M S2H mATX Anakart
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 2600 3.40 GHz 6 Çekirdek 19MB AM4 12NM İşlemci
  • Ekran kartı: Sapphire Radeon RX590 Pulse 8 GB GDDR5 256 Bit Ekran Kartı
  • RAM: XPG 8 GB Gammix D10 Kırmızı 3000MHz CL16 DDR4 RAM
  • SSD Disk: Patriot 480GB Burst Okuma 560 MB-Yazma 540 MB SATA SSD (PBU480GS25SSDR)
  • HDD: Seagate 1TB Barracuda 64MB 7200RPM (ST1000DM010) Harddisk
  • Kasa: GameBooster JBST-GBG3030B 600W 80+ Tempered Glass RGB USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu ekran kartıyla aynı sıkıntıyı yaşayan başkalarınıda görmüştüm. RX 590 DX 12 oyunlarda tam performans veriyor diye biliyorum eski DX 9 oyunlarda FPS düşüşü yaşaman normal yani ve AMD işlemci ve ekran kartı LOL'de iyi performans vermiyor zaten sadece LOL oynayacaksanız keşke Intel/Nvidia tabanlı bir sistem toplasaydınız, FPS tatmin edici olurdu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi ayarlarda hangi çözünürlükte kaç FPS alıyorsunuz belirtir misiniz? DÜşük FPS'den kastınız nedir?

Bende de aynı işlemci ve ekran kartı var ama 16gb Ram var 200den aşağı düşmüyor fps açıkçası bir sorun yaşamadım daha.

Düşük FPS alman normal diyen arkadaş boş yapmış. Aynı sistemin 16gb ram olanı var sayılır aşağı yukarı aynı. FPS sabitlemediğim zaman 300ü geçiyor 144 sabitte oynuyorum hep.

Driverların güncel değilse güncelle.

Hangi ayarlarda hangi çözünürlükte kaç FPS alıyorsunuz belirtir misiniz? DÜşük FPS'den kastınız nedir?
1080p çözünürlükte, en yüksek grafik ayarı ve vsync kapalı bir şekilde, FPS 200 ler de geziyor aralıklı olarak da, 150 ye falan düşüyor.
Driverların güncel değilse güncelle.
Hepsi güncel.
Düşük FPS alman normal diyen arkadaş boş yapmış. Aynı sistemin 16gb ram olanı var sayılır aşağı yukarı aynı. FPS sabitlemediğim zaman 300ü geçiyor 144 sabitte oynuyorum hep.
Sürekli mi 300 yoksa anlık olarak düşüş yaşıyor musun ? yani ben 200 falan alıyorum ama anlık olarak 150 ye düşüyor. yani bunun olmaması gerek, böyle güçlü bir sistem de.

Hocam şimdi 150-200 fps düşük değil monitörünüz kaç hertz zaten üzerini göremeyeceksiniz ekran kartınızın yorulmaması için fps değerinizi monitörünüz herts i ile eşit tutamnızı öneririm 144 hertz bir monitörde 200 fps almanızın hiç bir mantığı yoktur.

Monitörüm 75 Hz ve Free Sync açık bir şekilde oynuyorum.

Kardeş bilip bilmeden konuşma Amd sistemlerde LoLde ani fps düşüşleri yaşanıyor bu nvidia/intel tarafında yaşanmıyor git biraz araştırma yap cahilce konuşma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…