Ryzen 5 2600 ve RX 590 LoL Düşük FPS Sorunu

Dostlar, bu sistemde düşük FPS sorunu yaşıyorum, sebebi nedir?

• Sistem: Anakart: Gigabyte B450M S2H mATX Anakart
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 2600 3.40 GHz 6 Çekirdek 19MB AM4 12NM İşlemci
  • Ekran kartı: Sapphire Radeon RX590 Pulse 8 GB GDDR5 256 Bit Ekran Kartı
  • RAM: XPG 8 GB Gammix D10 Kırmızı 3000MHz CL16 DDR4 RAM
  • SSD Disk: Patriot 480GB Burst Okuma 560 MB-Yazma 540 MB SATA SSD (PBU480GS25SSDR)
  • HDD: Seagate 1TB Barracuda 64MB 7200RPM (ST1000DM010) Harddisk
  • Kasa: GameBooster JBST-GBG3030B 600W 80+ Tempered Glass RGB USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa

Son düzenleyen: Moderatör:
Aga bende 580 var düşük fps sorunum yok ama ekran takılması sorunu yaşıyordum oyunun görüntü ayarlarından tam ekran değilde penceresiz seçeneğini aktif et

4 yıldır FPS sabitlerim. Bir kere sorun yaşamadım. Ne alaka?

Takılma falan yok gayet akıcı. anlık FPS düşüşüm var sadece. yukarıda yazan arkadaşın da dediği gibi, Lol DX 9 bir oyun olduğu için ekran kartım düşük performans veriyor, gayet mantıklı bir sebep.
Aga bende 580 var düşük fps sorunum yok ama ekran takılması sorunu yaşıyordum oyunun görüntü ayarlarından tam ekran değilde penceresiz seçeneğini aktif et
Anlık düşüş sorunum var zaten. yani Fps stabil değil sürekli değişiyor ve sadece Lol de oluyor. başlığı yanlış yazmışım kusura bakmayın.
Sadece Lol oynamıyorum tabi ki de, anlık Fps düşüşleri sadece Lol de oluyor, o biraz canımı sıktı. 150 Fps kötü bir değer değil fakat ekran kartı güçlü olunca insanın ister istemez canı sıkılmıyor değil. yani dert gibi bir şey oldu benim için. ayrıca Relive ile kayıt alırken 120 Fps lere kadar düştüğü de olmuştu.

Son düzenleme:
Donanımla alakası olmayan insanlarla işim olmaz ve uğraşamam şu alta atacağım videoları izle ne çok fps veriyormuş kapasiten varsa anlarsın kimin cahillik ettiğini görürsün.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ekran kartları aynı ama intel işlemcili sistem daha çok fps veriyor bidaha bilip bilmeden konuşmazsın.

Sen neyi yaşıyon? Bunun aksini iddia eden olmadı kardeş daha okuduğunu anlayamıyorsun. Tutup AMD işlemciler düşük demen saçmalık. Hayır senin dünyanda sadece FPS var başka bir parametre yok bu çok açık. Öte yandan İntel işlemcilerin tek çekirdek performansını ele aldığımızda oyunların tek çekirdek istemine daha iy iyanıt vermesinden ötürü yüksek FPS vermesi de daha doğal bir durum. Ayrıca yeni gelecek windows güncellemesi ile AMD tarafında da yenilikler gerçekleşince tek çekirdek performansı artacak. Diğer bir konu ise ileriye yönelik özellikle online oyunlarda çoklu çekirdek performansı ön planda olduğundan ötürü AMD bu konuda daha iyi kalıyor ve kalacak.Bütün bunlardan bir haber yaşayıp sonradan görme yorum atman gerçekten komik.

Asıl sen neyi yaşıyosun tek çekirdek performansı daha kötü bi işlemcinin güncellemeyle i5 9400F'i geçebileceğini felanmı düşünüyorsun? Güzel hayalmiş 1080P oyunculuğunda intel her türlü üstün git LoL yayıncılarını izle bir tane Ryzen işlemci kullanan göremezsin çünkü intel daha performanslı fanboyluk yapacağına git biraz ilim irfan öğren bu konu hakkında hiç bişey bildiğin yok attığım videoda yer yer 40-50 fps fark ediyor buda intelin tekli çekirdekte ne kadar üstün ve stabil bir işlemci olduğunun kanıtı arada fiyat farkıda az her türlü İ5 9400F daha alınabilir bir işlemci verdiği performansa aradaki 100-200 TL'yi vermeye her türlü değer amd tarafında alınabilecek en düşük işlemci R5 3600'dür İ5 9400Fle başa baş performans sergiler R5 2600 İ5 9400F'in yanından dahi geçemez aksini iddia edende donanımdan bişey anlamayan fanboydur tıpkı senin gibi.

Arkadaşlar konu dışına çıkmazsak çok memnun olurum. tartışmaya hiç gerek yok. benim anlık Fps düşüş sorunum, oyundan mı kaynaklı yoksa sistemimden mi ?
Sistem yukarda attığım videoları izlersen R5 2600 GTX 1660 ti ekran kartıyla bile nasıl fpslerin düştüğünü görürsün üstelik senin ekran kartın RX 590 yani 1660tidan daha düşük performanslı bi ekran kartı olduğunu varsayarsak normal değerlerin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…