Ryzen 5 2600 ve RX 590 sistem toplama

Boostmaki

Hectopat
Daha fazla  
Hem oyun odaklı hem de önümüzdeki sene mühendislik okuyacağım için gerekli 3D tasarım programları vs. açabilecek bir bilgisayar toplamak istiyorum. İleride RAM, ekran kartı vs. yükseltmek için anakartı ileriye dönük seçmek istiyorum. Kendi kafama göre şöyle bir sistem oluşturdum:

• AMD Ryzen 5 2600 İşlemci
  • MSI B450 Tomahawk MAX Anakart
  • Corsair Vengeance LPX 16 GB DDR4 3000Mhz RAM
  • Sapphire Nitro+ RX 590 8GB AMD 50 Gold Edition 8GB GDDR5 256Bit DX12 Gaming Ekran Kartı
  • Seagate Barracuda 2TB 7200RPM 256MB Sabit Disk
  • Hi-Level 240GB 2,5" 550MB/530MB/s SSD Disk
  • GameBooster GB-L05B Rainbow RGB USB 3.0 ATX Siyah Mid-Tower Gaming (Oyuncu) Kasa
  • Cooler Master MPE-6501-ACABW-EU 650W 80+ Fanlı Power Supply
Yorumlarınıza ve önerilerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ediyorum.

Tercihlerin fena değil. Daha ucuz olmadığı sürece Sapphire nitroyu 50.yıl versiyonu olarak alma normal nitroyla hiçbir farkı yok sadece dışı boyalı. Ramleri 2.8 al ki çift kanal kullanabil. Ssd boyutunu artırmak isteyebilirsin. Önerilerim bu kadar.

Tercihlerin fena değil. Daha ucuz olmadığı sürece Sapphire nitroyu 50.yıl versiyonu olarak alma normal nitroyla hiçbir farkı yok sadece dışı boyalı. Ramleri 2.8 al ki çift kanal kullanabil. Ssd boyutunu artırmak isteyebilirsin. Önerilerim bu kadar.
İnce Hesap'ta 50. Yıl versiyonu normale göre daha ucuz. Ssd'ye Windows'u kuracağım için artırmaya gerek duymuyorum şimdilik. Yorumun için teşekkürler.

Hem oyun odaklı hem de önümüzdeki sene mühendislik okuyacağım için gerekli 3D tasarım programları vs. açabilecek bir bilgisayar toplamak istiyorum. İleride RAM, ekran kartı vs. yükseltmek için anakartı ileriye dönük seçmek istiyorum. Kendi kafama göre şöyle bir sistem oluşturdum:

• Sapphire Nitro+ RX 590 8GB AMD 50 Gold Edition 8GB GDDR5 256Bit DX12 Gaming Ekran Kartı
  • GameBooster GB-L05B Rainbow RGB USB 3.0 ATX Siyah Mid-Tower Gaming (Oyuncu) Kasa
O SSD yerine bu SSD'yi almanı öneririm: ADATA 512GB XPG SX8200 PRO PCIe Gen3x4 M.2 SSD (3500MB Okuma / 2300MB Yazma) | ITOPYA
M.2 fiyatları bu kadar ucuzlamışken 240GB SATA SSD almanın pek manası yok. Bende de 240GB var yetmiyor. HDD'den kısabilirsin dediğimi yapmak için.

Anakart için o kadar para vermeye gerek yok. Msi B450M Bazooka V2 Amd B450 DDR4 Soket AM4 DDR4 DVI HDMI M.2 Usb 3.1 mATX Anakart incehesap.com bu işinizi görür.

Kasaya gelirsek kesinlikle değiştirin, Çin işi kasa almayın başınız ağrımasın.

Bu iki kasa işinizi görür. Kullanıpta şikayeti olan görmedim, özellikle MasterCase 3 için.

Ekran kartı seçimi güzel; Pulse veya SE modelide alınabilir, aralarında fiyat dışında neredeyse fark yok. Ancak bütçeniz uygunsa Dual ve TUF hariç başka model GTX 1660'lara yönelebilirsiniz.

3D tasarım programları kullanacağınızı söylemişsiniz. Ancak sistemde HDD kullanmışsınız. Onun yerine Hi-Level SSD ve HDD'yi çıkartarak Samsung 860 Evo 500GB 2.5" 550MB/520MB/s SSD Disk - MZ-76E500BW bunu alabilirsiniz. 500 GB az dersenizde iki tane almanızı öneririm. Bu fiyata müthiş performans sunuyor ve şikayeti olan görmedim.

Anakart için o kadar para vermeye gerek yok. Msi B450M Bazooka V2 Amd B450 DDR4 Soket AM4 DDR4 DVI HDMI M.2 Usb 3.1 mATX Anakart incehesap.com bu işinizi görür.

Kasaya gelirsek kesinlikle değiştirin, Çin işi kasa almayın başınız ağrımasın.

Bu iki kasa işinizi görür. Kullanıpta şikayeti olan görmedim, özellikle MasterCase 3 için.

Ekran kartı seçimi güzel; Pulse veya SE modelide alınabilir, aralarında fiyat dışında neredeyse fark yok. Ancak bütçeniz uygunsa Dual ve TUF hariç başka model GTX 1660'lara yönelebilirsiniz.

3D tasarım programları kullanacağınızı söylemişsiniz. Ancak sistemde HDD kullanmışsınız. Onun yerine Hi-Level SSD ve HDD'yi çıkartarak Samsung 860 Evo 500GB 2.5" 550MB/520MB/s SSD Disk - MZ-76E500BW bunu alabilirsiniz. 500 GB az dersenizde iki tane almanızı öneririm. Bu fiyata müthiş performans sunuyor ve şikayeti olan görmedim.
Kasa ve anakart önerilerini dikkate alacağım. Ssd olarak yukarıdaki yorumlarda arkadaşın önerdiği Adata 500 GB M.2 SSD'yi almaya karar verdim. 2TB HDD'ye ihtiyiyacım olduğu için onu listeden çıkartmıyorum. Yorumun için çok teşeklürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı