Ryzen 5 2600 ve RX 590 sistem toplama

MehmetSrtkya

Megapat
Yer
Manisa
Daha fazla  
Meslek
Bilişim Teknoloji Alanı
Yakınım heves etmiş kendine oyun için sistem toplayacak. Takılı kaldığımız konu şu; Ryzen 5 2600 alırsa 16 GB RAM ve 240GB SSD alabiliyor. Ama aklı Ryzen 5 3600'de. Bütçe burada kendini belli ettiğinden R5 3600 alırsa RAM'i 8 GB'da bırakmak zorunda ve SSD almaktan vazgeçmek zorunda olacak. Yardımlarınızı bekliyoruz.

Ortak Bileşenler;
  • Gigabyte B450M S2H
  • Sapphire RX 590 Nitro+
  • R5 2600 alınırsa, Corsair 16 GB 3000MHz
  • WD Blue 1TB HDD
  • R5 2600 alınırsa, Crucial 240GB SSD
  • FSP Hydro 600W 80+ Bronze PSU
  • Zalman N3 kasa

Son düzenleyen: Moderatör:
Tavsiyem r5 2600, 16gb ram ve ssd almanız yönünde olur. Bir de anakart olarak ram frekans desteği daha fazla olduğu için bunu düşünebilirsiniz. Ancak bütçe yetmezse sizin seçtiğiniz anart da gayet güzeldir. Ram konusunda AAA oyunları oynayacaksınız 8gb sistemi darboğaza sokuyor ve oyun performansı düşüyor. Şöyle örnek vereyim 8gb ram varken Apex Legends 7gb CoD MW 7.2gb ram kullanıyordu. Rami 16gb yaptığımda Apex Legends 9-10gb CoD MW 9-12.5gb ram kullanmaya başladı. Fps droplar kayboldu ve fps'mde artış oldu. Ayrıca ramleri dual kit şekilinde alın. Ryzen'de dual channel kullanımı performansa çok etki ediyor.

2 gün önce benzer şeyi düşünerek bilgisayar topladım. Eğer bütçesi ilerleyen dönemlerde düzelecekse herhangi bir opsiyonu seçsin ve ilerleyen dönemde parça ekle/değiştir yapsın. Ben Ryzen 5 2600 ve RX570 ekran kartı aldım kredi kartı borcumdan dolayı. 15 gün içinde maaş, burs ve önceki biriktirdiğim paramla beraber Ryzen 7 3700X(kararsızım) işlemci, 5700 ekran kartı ve bunları karşılayacak bir güç kaynağı almayı düşünüyorum. E tabi bir 8GB RAM daha almak lazım bu sistemi oluşturursam. Yok bütçesi sabit kalacaksa da 16GB RAM'i öneririm Ryzen 5 2600 ile çünkü artık 8GB dönemi bitti sanki. SSD'den bahsetmedim bile ben yine bütçem yetse HDD yerine tamamen SSD alacaktım 1TB civarında. Fakat şartlar...

Bütçe nedir?

Ben kesinlikle 8 gb RAM almanızı önermiyorum.Şuan en kötü sistemlerde bile kesinlikle 16 gb RAM olmalı. Bence biraz daha sabredip ne işlemciden ne de ram'den kısmanızı öneririm. Ryzen 2. nesil ile 3. nesil arasında %5-10 luk fark var. İlla birini seçmek zorunda kalsaydım işlemciyi 2. nesil almayı tercih ederdim. Ancak ryzenlarda dual channel RAM'in etkisi büyük. İyi forumlar.

Ekran kartı mevcut olduğu için, CPU, Anakart, RAM, HDD, Bütçe yeterse SSD, PSU ve kasa hepsi için max. 3000 TL belirttiğim ortak bileşenlerin değişmesini istemiyor.

O.C yapmayacak sadece oyun kardeşi de film izler en fazla. Oynadığı oyunlar GTA5, BF serisi, PUBG, Fortnite, Apex, COD ve benzeri, Ets 2 gibi BeamNG benzeri simülasyon oyunları oynuyor çoğunu birlikte oynuyoruz doğrusu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…