Ryzen 5 2600 ve ServisPoint

Yer
İstanbul/Ataşehir
Diğer konularımdan da bildiğiniz gibi, sistemime RAM eklemesi yapmıştım. Eklediğimden beri kafam rahat etmedi. İlk taktığım sırada olmasa bile 15 gün sonrasında (XMP BIOS üzerinde aktf haldeyken) önce mouse donması, kilitlenme, ardından görüntü gitmesi ve anakartta CPU LED yanması sorunum vardı. Servispoint'e sadece anakartla RAM'i vermiştim. Sorunun her zaman yapmadığını mümkünse 11 Mart çarşambaya kadar test etmelerini rica ettim. Her gün iki kere teste sokarız dediler. Çarşamba günü aradığımda bu süre zarfına kadar herhangi bir problem ile karşılaşmadıklarını belirttiler. Bu pazartesi işlemciyi ve ekran kartını Servispoint'e vermeyi düşünüyorum, anakartım üzerinde denemeleri için.servise gitmeden önce kağıda BIOS sürümü düşürülmesini ve sürüm numarasını yazarak belirttim. Düşürmeden önceki sürümle bir sefer teste sokmuşlar. Sonrasında düşürüp o şekilde teste başlamışlar. Dün telefonda konuştuğumda BIOS sürüm düşürülmesi sorunu çözmüş olabilir dedi. Bu B450'a-Pro'lar 2.nesil Ryzen anakartı olduğu için, 3 nesil Ryzen destekli BIOS kullanınca(e sistemdede 2.nesil Ryzen olunca)bu tip problemler yaşayanları daha önce de okumuştum. İşlemci ve ekran kartını dediğim gibi götüreceğim, sizce ne ile sonuçlanır? Bu bileşenler haricinde PSU'da aklıma gelmişti ama, PSU sorunu olsa sistem kökten kapanır gibime geldi. PSU'yu multimetre cihazıyla ölçtürmeyi düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı