Ryzen 5 2600 voltaj ayarlama

Merhabalar, günaydın. Ryzen 5 2600 işlemcimi uzun sürede rahay bir şekilde kullanmak istediğim için birazcık undervolt yapmaya karar verdim. Şu an sabit olarak Peak Speed'inde (3.40 GHz) kullanıyorum 1.25W olarak ve mümkün olduğunca en düşük ve stabil voltajda kullanmak istiyorum. Kullanan veya bilmem varsa stabil bir ayar önerebilecek var mı? Kişiden kişiye değiştiğini biliyorum, sadece sıra sıra hepsini BIOS'tan ayarlıyıp denememek için o ayarlara yakın değerleri deneyeceğim.

Kendi verdiğim değerleri söyleyim. Tabi bu değer dediğiniz gibi değişebilir ama buna yakın değerler denersiniz.

CPB kapalı 3.6GHz için 1.0V verdim.
CPB kapalı 3.8GHz için 1.1V verdim.
CPB kapalı 3.9GHz için 1.16V verdim.
CPB kapalı 4.0GHz için 1.2V verdim.

Selamlar,
Bence en ideali kendi max voltajınızdan düşürme işine başlamak. Bu yolu izleyerek kendiniz daha sağlıklı sonuçlar elde edebilirsiniz sanıyorum..
İyi günler

Herhangi bir işlem yapmadan önce 2-3 kere cinebench çalıştırmaya dikkat edin, hem single core hem multicore olacak şekilde, sonra referans alacak bir şey olsun elinizde. Normalde undervolt yapıldığında performans değişmez, ama Ryzen'da garip şeyler olabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…