sadece lol oynamıyorum arada sırada arkadaşlar ile genelde tft arada sırada normal oyun o yüzden 75hz düşünüyorum 2 3 yıl sonra 144hz'e yükseltebilirim
Bir çok monitör kullandım yıllarca. TN monitörler kadar kötü bir panel görmedim. Renkler bu kadar mı cansız ve kalitesiz olur. Ne film izlemeye, ne oyun oynamaya, ne çizim yapmaya. Profesyonel oyuncular hariç hiç bir kesime hitap etmeyen bir panel. IPSte yemyeşil olan çimenler, TN panelde patates tarlası gibi duruyor. Oyun oynarken keyif almak istiyorum diyen biri TN panellerden kesinlikle uzak durmalı şahsımca.
sadece lol oynamıyorum arada sırada arkadaşlar ile genelde tft arada sırada normal oyun o yüzden 75hz düşünüyorum 2 3 yıl sonra 144hz'e yükseltebilirim
Dostum LOL 144HZ de oynarsanız daha verimli oyun geçirirsiniz. Bunun için ryzen 5 2600 gerekli desteği verir. LOL sizin için eğlence ise oynadığınız oyunlar 60 fps oyunlar ise sizin tercihiniz.
Bir çok monitör kullandım yıllarca. TN monitörler kadar kötü bir panel görmedim. Renkler bu kadar mı cansız ve kalitesiz olur. Ne film izlemeye, ne oyun oynamaya, ne çizim yapmaya. Profesyonel oyuncular hariç hiç bir kesime hitap etmeyen bir panel. IPSte yemyeşil olan çimenler, TN panelde patates tarlası gibi duruyor. Oyun oynarken keyif almak istiyorum diyen biri TN panellerden kesinlikle uzak durmalı şahsımca.
Anladım hocam ben bilmediğim birşey varmış gibi düşünmüştüm. Bence TN panel abartılacak kadar renk sıkıntısı yaratmıyor. Colour Vibrance modu olan monitörler var. Çok renkli oyun oynamadığım için daha çok rekabeti öncelikli gördüğüm için bu dediğiniz detaylar benim için çokta önemli değil. Şimdiye kadar sadece TN panel kullandım, Memnunum. Görseller ne kadar iyi olabilir sonuç olarak.
Kötü TN panel kullandıysanız doğrudur. Örnek vermek gerekirse arkadaşımın BenQ XL2411 monitörünün yanında benim Viewsonic XG2402 monitörüm IPS panel gibi kalıyor. Ondaki çimenler saman gibiyken bendekiler olması gerektiği gibi yeşil görünüyor.. TN'in de kalitelisi ve kalitesizi var. Arkadaşa da önerim 2060 alıp 144 alamayacaksan 1660ti ve 144 tercihin olsun. Zaten LoL oynuyorum diyorsunuz bu durumda 2060 almana da gerek yok ve her şey monitörde yazan MS değil. İnternetten alacağınız monitörün giriş gecikmesine(input lag) bakın. LoL için çok önemli bir faktör.
Kötü TN panel kullandıysanız doğrudur. Örnek vermek gerekirse arkadaşımın BenQ XL2411 monitörünün yanında benim Viewsonic XG2402 monitörüm IPS panel gibi kalıyor. Ondaki çimenler saman gibiyken bendekiler olması gerektiği gibi yeşil görünüyor.. TN'in de kalitelisi ve kalitesizi var. Arkadaşa da önerim 2060 alıp 144 alamayacaksan 1660ti ve 144 tercihin olsun. Zaten LoL oynuyorum diyorsunuz bu durumda 2060 almana da gerek yok ve her şey monitörde yazan MS değil. İnternetten alacağınız monitörün giriş gecikmesine(input lag) bakın. LoL için çok önemli bir faktör.
Ryzen işlemcilerde darboğaz için CPU kullanımına bakmayın GPU kullanımına bakın. Hicbir oyunda Ryzen bir işlemcinin %100 olduğu icin darboğaz yaptığını gormedim ancak Intel icin durum oyle değil. 2600 ve 3600 arasında tek cekirdek performansinda ciddi fark var haliyle oyun performansı da aynı sekilde etkileniyor. Bu senaryo daha cok RTX ekran kartlari ile birlikte kullanıldığında on plana çıkıyor ben R5 2600 ve 3600’ün o ekran kartını rahatlıkla besleyecegini düşünüyorum. Monitör tarafında ise eğer rekabetci oyunlar oynuyorsanız 144Hz tercih edin eğer ki oynamiyorsaniz ve 75 Hz monitör ile aralarında panel farki varsa ve 75Hz daha iyi bir panel kullanıyorsa R5 3600 ve 75 Hz de tercih edilebilir.