Ryzen 5 2600 vs Ryzen 5 3600 (GTX 1660 Ti)

TRVP LXRD

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar iki işlemci arasında kaldım ekran kartı muhtemelen ASUS ROG STRIX GTX 1660 Ti olacak. İki işlemci arasında belirli bir fark olacaksa bütçemi arttırıp 3600 alacağım. Ama çok fark yoksa 2600 almak istiyorum. Sizce hangisini almalıyım. Bu arada ekran kartı 1080P için uygun mu? Ya da RTX 2060 alıp kartı 1080P de kullanmak olur mu? Monitörüm AOC 1 ms 75 Hz.

Arkadaşlar iki işlemci arasında kaldım ekran kartı muhtemelen ASUS ROG STRIX GTX 1660 Ti olacak. İki işlemci arasında belirli bir fark olacaksa bütçemi arttırıp 3600 alacağım. Ama çok fark yoksa 2600 almak istiyorum. Sizce hangisini almalıyım. Bu arada ekran kartı 1080P için uygun mu? Ya da RTX 2060 alıp kartı 1080P de kullanmak olur mu? Monitörüm AOC 1 ms 75 Hz.
iki işlemci arasında 20-30 bazı oyunlarda 50-60 fps fark var. Bence almışken 3600 al hem yeni nesil hemde fps farkı çok fazla.

İki işlemci arasında 30 FPS farkı ancak tekli çekirdek performansına bağımlı eski oyunlarda olursa olur. Güncel oyunlarda (Red Dead Redemption 2, Battlefield V, CoD: Modern Warfare gibi) alacağınız bir FPS farkı olsa bile bir elin parmaklarını geçmeyecektir. FPS farkını yaratan asıl bileşen ekran kartıdır. CPU'nun görevi o kartı yeterli şekilde beslemektir. Öyle 3950X taktım FPS uçtu diye bir şey yok. Ama bütçeniz müsaitse elbette 3600 alın, CS:GO gibi oyunlarda FPS artışı ciddi oranda olacaktır. FPS bir yana yeni mimari, ileride 1660 Ti'ı değiştirirseniz yeni alacağınız kartı da besler hem.

RTX 2060 için 1080p'nin tepe kartı deniyor. Hemen hemen her oyunu High-Ultra arası 2K'da da oynatır iyi FPS değerlerinde.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı