Ryzen 5 2600'den 5600'e geçmek için ne yapılmalı?

Bütçe
2500

Yunussemree0

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16 gb gskill
Anakart
Gigabyte a320m s2h
Merhaba. Öncelikle ekran kartım Arc A750, işlemcim Ryzen 5 2600. ben Ryzen 5 5600 geçiş yapmak istiyorum lakin BIOS olaylarından anlamıyorum. İşlemcimi yükseltirsem ne yapmam lazım anakartım destekliyor mu? Herhangi bir şey indirmem lazım mı BIOS için? Gigabyte A320M S2H anakartın sitesinde bazı yeni sürümler var lakin hangisine gecilir onu da bilemiyorum. Yanlış bir şey yapmak istemedim. Ek olarak işlemci değiştikten sonra yapmam gereken neler vardır? Kendim değiştirebilir miyim? Ve geçmeye değer mi?

Evet anakartınız destekliyor zaten o işlemci o karta darboğaz yapıyordur mantıklı bir hamle olur extradan bir şey yapmanıza gerek yok tak çalıştır misali.

BIOS güncellemesi yapıp işlemciyi takabilirsiniz. İşlemciyi takarken BIOS pilini sökebilirsiniz bazen bende sorun yaratıyor, çok kısa bir işlem zaten. Şart değil ama.

Evet anakartınız destekliyor zaten o işlemci o karta darboğaz yapıyordur mantıklı bir hamle olur extradan bir şey yapmanıza gerek yok tak çalıştır misali.

Teşekkür ederim bazı yerlerde anakart sürümleriyle alakalı seyler yazıyorlar, yükseltmek lazım misali. Benim sürünüm kaçta bilmiyorum lakin F55 sürümüne mi geçmem lazım acaba? Geçeceksem işlemciyi taktıktan sonra mı yoksa öncesinde mi indirme yapmam lazımdır. Maviyle basılı tuttuğum R5 5600 sütunu.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20231111_110119_Chrome.jpg
    78,7 KB · Görüntüleme: 33
  • Screenshot_20231111_110259_Chrome.jpg
    102,9 KB · Görüntüleme: 38
  • Screenshot_20231111_110315_Chrome.jpg
    70,1 KB · Görüntüleme: 31
BIOS güncellemesi ile ilgili sorun yaşarım diyorsanız Gigabyte @Bios programını kullanabilirsiniz daha basit şekilde güncelleyebilirsiniz oradan, kullandığınız BIOS sürümüde yazıyor hem.

Arama yerine Çalıştır yaz başlat. Gelen pencereye msinfo32 yaz. Bios version/date kısmında yazar

Sonda birine alıntı yapıp resim attım F55 sürümü var R5 5600 yanında. BIOS'u ona mı güncellemem lazım? Eski işlemci varken güncelleyeceğim, sonra kapatacağım bilgisayarı işlemci değiştireceğim bir problem olmayacak. Sanırım doğru anladım.

En son BIOS sürümüne güncelleyin daha sonra dediğiniz gibi direkt işlemciyi değiştirebilirsiniz, ilk başta açılması biraz uzun sürecektir endişe edecek bir durum yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…