Ryzen 5 2600X 2024'te alınır mı?

• Konuyu başlatan Jaewyn
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 1.988
Bütçe
1500-1750
Daha fazla  
Hepinize selam arkadaşlar,
Şu anda şahsi olarak kullandığım Xeon sistem ömrünü tamamıyla doldurdu yavaş yavaş sistemimi güncellemek istiyorum. Aklımda geçici olarak Ryzen 5 2600X veya 1600 AF almak var. Kullanım amacı genel olarak FL Studio, Photoshop, Fusion 360 gibi programlarda arada kafa dağıtmak için CS 2, wither 3, ETS 2, Assetto Corsa gibi oyunlarda kullanacağım. Intel işlemci almayı pek düşünmüyorum. Bahsettiğim işlemciler arasında bahsettiğim kullanım amaçları göz önüne alınarak hangisini almak daha mantıklı olur? Bu işlemci 2024'te kullanılır mı?

Hepinize selam arkadaşlar,
Şu anda şahsi olarak kullandığım Xeon sistem ömrünü tamamıyla doldurdu yavaş yavaş sistemimi güncellemek istiyorum. Aklımda geçici olarak Ryzen 5 2600X veya 1600 AF almak var. Kullanım amacı genel olarak FL Studio, Photoshop, Fusion 360 gibi programlarda arada kafa dağıtmak için CS 2, wither 3, ETS 2, Assetto Corsa gibi oyunlarda kullanacağım. Intel işlemci almayı pek düşünmüyorum. Bahsettiğim işlemciler arasında bahsettiğim kullanım amaçları göz önüne alınarak hangisini almak daha mantıklı olur? Bu işlemci 2024'te kullanılır mı?

Kullanılır ama bütçeni 200-300 arttırıp 3600 alman daha iyi olur.

Aralarında çok fark olur mu? Bir de 3600 serisi ısınıyordu diye hatırlıyorum yanlışsam düzeltin lütfen. Ekstra soğutucu olmam gerekir mi?

Evet 3000 serisi ile arasında iyi fark var. Hava akışı kötü bir kasa değilse stok fan idare eder.

Konuyu yeni görüyorum o yüzden yazmak istedim. Eğer işlemciyi almadıysanız ve sıfır olarak işlemciyi temin edecekseniz Ryzen 5 5500 almanızı tavsiye ederim. Hem daha yeni nesil, hem daha enerji tasarruflu, hem de daha performanslı bir işlemci.

İkinci elde daha uygun fiyatlara da bulabilirsiniz tabii ki bu işlemcileri.

B550-HDV+5600 kombinasyonu 5760 TL civarında. AMD'de 5000 serisi dışında parasını hak eden DDR4 sistem yok. O yüzden bu ikiliyi almanızı öneririm. 5700X'de düşünülebilir 8 Core 16 thread işlemci. Render işleriniz için daha iyi performans olabilir ancak 5600 fazlasıyla yeterli olur.

B550-HDV+5600 kombinasyonu 5760 TL civarında. AMD'de 5000 serisi dışında parasını hak eden DDR4 sistem yok. O yüzden bu ikiliyi almanızı öneririm. 5700X'de düşünülebilir 8 Core 16 thread işlemci. Render işleriniz için daha iyi performans olabilir ancak 5600 fazlasıyla yeterli olur.
Pardon, bütçeyi görmemiştim. Not düşelim bütçe arttırabilirseniz bu işlemci ve anakart kombinasyonunu düşünebilirsiniz. Eğer olmuyorsa bütçe arttırımını 3600'a zorlamanız daha hayırlı olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı