Ryzen 5 2600X + GTX 1080 sistem düşük CPU ve GPU kullanımı

NoldBR

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, benzer veya aynı başlık altında bir çok konu açılmış ancak tam olarak benim yaşadığım problem olmayabilecekleri için tekrar açmam gerekti.
Sitemim;
Ryzen5 2600x
GTX 1080
2x8 3000MHz
B450M Pro-M2
600W

Sorun yaşadığım oyun: Assassin's Creed Valhalla (Ultimate, Ubisoft üzerinden alındı)

Önceden oynamış olduğum AC Odyssey-Origins-Syndicate-Unity-IV-III yani serinin önceki oyunlarda böyle bir sorun yaşamadım.

Grafik ayarlarını ne şekilde, hangi seviyede yaparsam yapayım FPS daima 30-40 arası, GPU kullanımı %40 CPU kullanımı %30-40 seviyelerinde dolaşıyor, rakamsal verileri oyun içerisindeki performans testi aracılığı ile elde ettim. Ek olarak Geforce Experience üzerinden önerilen ayarlar ile de denedim ancak sorun değişmedi.
Driverler güncel hatta GPU driverini bugün kurdum. Afterburner üzerinden baktığımda yoğun kullanım halinde 70-80derecelere çıkabilen GPU 50-60derece aralığında gezmekte, üstelik 70-80 civarlarına çıktığında kış aylarındayken şu an yaz aylarında olmamıza rağmen 50-60 civarlarında.

TR yama kaldırp dosyalar doğrulandı ve temiz haldeyken tekrar denendi, sonuç aynı, sorun yamadan kaynaklı değil.

Çok hevesle almayı beklediğim ve indirimi yakalar yakalamaz alıp oynamak için can attığım bir oyundu kendisi, hem seriyi hem de İskandinav içerikli her şeyi sevmemden kaynaklı.

Sizden ricam gerçekten sorunu anlayabilecek, kaynağını çözebilecek ve çözüm üretebilecek bir zihniyet ile yardımda bulunmanız. Şimdiden yardımı dokunan veya yardımcı olmayı deneyen herkese çok çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Yamayı silip, dosya doğrulatma sonrası deneme yapmadım, bu denemeyi de yaptıktan sonra konuyu düzenleyip o bilgiyi de ekleyeceğim.

Bu eylem en önemlisi. GPU kullanımının böyle bir oyunda %95 ve üzeri olması gerekiyor. Alıntıda bahsettiğiniz eylemi uygulayıp, ayarları sona alıp tekrar deneyin. Sorunun yazılımsal olduğu aşikar.

belki işlemci ekran kartını besleyemiyordur çünkü bende 16 serisi var ryzen5 3500x kullanıyorum 1080 daha çok istiyo olabilir bence

(TAHMİNİM)
sanıyorum, sorun donanımda değil, öyle olmyş olsa bugüne kadar bir çok üst seviye oyunda bu sorunu yaşatırdı.
Bu eylem en önemlisi. GPU kullanımının böyle bir oyunda %95 ve üzeri olması gerekiyor. Alıntıda bahsettiğiniz eylemi uygulayıp, ayarları sona alıp tekrar deneyin. Sorunun yazılımsal olduğu aşikar.
Yama kaldırıldı, dosyalar onarılıyor ve indiriliyor, bittiğinde deneyim sonucu bildiririm ancak aynı yamayı kullanan bir çok kişi var, hem yamayı yapanla hem de yamayı kullananlarla konuştum böyle bir sorunları olmamış.
sorun yamadan kaynaklı değilmiş.
Bu konunun başlığı değiştirilmiş ancak yanlış yazılmış, sistem her oyunda değil sadece AC Valhalla da bu sorunu yaşatıyor. Başlık: Ryzen 5 2600x + GTX 1080 li sistemde Valhalla da düşük CPU ve GPU kullanımı gibi olmalıydı!!!!!!!!

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…