Ryzen 5 2600X için undervolt yapımı

Pluto_B

Hectopat
Merhaba. Sıcaklıklardan dolayı işlemcime undervolt yapmak istiyorum. Nasıl bir değer uygulamalıyım? Şu anki voltaj 1.4v

CPU-Z ile stress test yaparken voltajı kontrol edin, 1.4v değildir. Bence zen+ için fazla gibi geliyor bu voltaj.

Tamamdır dönüş yapacağım deneyip.

CPU-Z ile stress test yaparken voltajı kontrol edin, 1.4v değildir. Bence Zen+ için fazla gibi geliyor bu voltaj. Gerçi X olanı bu normal de olabilir. Tam emin olamadım.

Stress testine pekte gerek yok gibi hocam.

Ehm. Bir şey soracağım. R5 5600 için 1.3300'lık bir voltaj fazla mı? Havalar sıcak ve stok soğutucuyla oyun oynarken 80 derecelerin üstüne çıkabiliyor. Akşamları bile. Alındıktan sonra belli bir seviyeye düşürülmeli diye bir yazı okumuştum. Sizce ne kadar düşürmeliyim?

Yani silikonun kalitesine bağlı onu kendin anlaman lazım. Bazısı -100 mV yapar, çalışır. Kimisi -30 mV yapar crash yer. Ryzen Master kullanabilirsin.

-30 Mv'den başla, uzun kullanımda oyunlarda kapanma siyah ekran filan olmuyorsa stabildir. Prime95 ile test et diyeceğim stok soğutucu erir o işlemcinin sıcaklığına

Direkt 1.30v yapmayı düşünüyordum öyle yapmayım o zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…