Ryzen 5 2600X ile GTX 1060 darboğaz yapar mı?

Hakano6

Centipat
İyi akşamlar. Ryzen 5 2600X almayı planlıyorum. Ekran kartım ASUS GTX 1060 6 GB Dual. İşlemci bu ekran kartı ile darboğaz yaşar mı? Elimde Ryzen 5 1600 12nm olan işlemci var. Alacağım işlemci ile arasında fark var mı? Almama değer mi?

Yapmaz. Kullandığınız işlemci nerede ise 2600 ile denk. X versiyonuna geçmeye değmez bence. Anakartınız iyi ise iyi bir soğutma ile Overclock yapabilirsiniz. Çok ucuza gelir alacağınız performans için.

Gereksiz yükseltme olur çünkü çok bir şey yükselmez. R5 1600 ile arasında çok fark yok alacaksan R5 3600 falan bak ileride ekran kartı yükseltmesinde de darboğaz ihtimalini kapatır.

Hızlıcevap olarak her konuya hızlıca cevap vermeye çalışıyoruz. Eğer bir kusurumuz olursa kusurabakmayın. Eğer bilgilerimiz işinize yaradıysa beğenmeyi unutmayın .

Ryzen 5 2600X ile GTX1060 darboğaz yapmaz hatta güzel bir performans sağlayabilirsiniz. Ancak ikilinin soğutmasına dikkat edin. Eğer soğutmasını iyi sağlayamazsanız çok ısınmalar sonucu sorun çıkarabilir. Hatta bilgisayarınızın amel defteri bile kapanabilir .
O yüzden soğutmaya dikkat edelim, onun dışında darboğaz yapmaz merak etmeyin.

Ben bu 1600'u pek beğenmedim. Yayın falan açtığım zaman mavi ekran hatası alıyorum. Yayın açmadığım sürece pek sorun olmuyor. Ama bilgisayar açılıp kapanırken biraz geç açılıp kapanıyor. 3600X düşündüm ama o biraz pahalı geldi. En fazla bütçem 1300 TL.

240 gram da bana gönderin. Gazeteye sarın kargo parasını ben öderim. İçmeyeli çok oldu.

Yayın açıyorsanız Ryzen 7 2700X öneririm. Bende yayın açıyorum ve kullandığım bir işlemci, hem oyun oynamak hem de yayın açmak için muazzam derecede bir işlemcidir. Fiyatı da uygun 1500TL'yi geçmiyor. Kesinlikle Ryzen 7 2700X almalısınız. GTX1060 ile darboğaz yapmaz

240 gram da bana gönderin. Gazeteye sarın kargo parasını ben öderim. İçmeyeli çok oldu.
Akşam akşam sesli güldürdün beni hocam
Lütfen yavaş gidin...

Gereksiz upgrade. Boşuna paranı harcama biraz daha biriktir üstüne 1600 AF'yi sat parasını ekle Ryzen 7 serisine geç.

.

Ryzen 7 demişsiniz. Bunu tercih edebilir miyim?

Yukarıdaki cevaplardan kafam karıştı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…