Ryzen 5 2600X Msi RX 5700'e Darboğaz yapar mı?

Yusuf178

Kilopat
Daha önceden bu konunun aynısını açmıştım fakat net bir sonuç alamamıştım. Cevap verenlerin %50 si hayır yapmaz diğer %50 si ise evet yapar diyordu. O yüzden kafamda ki soru işaretini kaldırma amacıyla birdaha konu açıyorum.(Lazım olursa işlemciye OC yapabilirim.)

Alacağım sistemin özellikleri:

işlemci: Ryzen 5 2600x

Ekran kartı: Msi Rx 5700(2 fanlı versiyonu)

Ram:16 GB 3000mhz DDR4

Güç kaynağı: Aerocool 800w +80 güç kaynağı (ileride upgrade yapacağım zaman lazım olur diye seçtim)

SSD: 480 GB

Oynayacağım çözünürlük: 1080p (Story oyunlarında ultra,online oyunlarda ise genelde en düşük ayarlarda oynayacağım.)

Hocam alacağım sistemde ki kasanın işlemcisini 2600x den 3600'e çıkarınca yaklaşık 700 tl gibi bir fiyat farkı oluyor ve bence çok fazla bir aralık var aralarında. Onun dışında önerdiğiniz sistem güzel fakat sizin önerdiğiniz kasanın aynı özellikli versiyonu + 480GB SSD'si var ve 5600 TL. Ve seçtiğim kasanın görünüşü ve hava akışı vs. side çok iyi o yüzden kendi seçtiğim kasayı almayı tercih ederim.

Hocam göz var izan var net söylüyorum darboğaz yapar diyenler bu işlerden anlamıyordur.
Bu sorunun tek cevabı vardır darboğaz yapmaz, 2600 bile darboğaz yapmazken 2600x kesinlikle yapmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…